Magazin Editor
Magazin Habercisi
Önder Özen, Vole'de Beşiktaş - Konyaspor maçı öncesi görüşlerini paylaştı.İşte Önder Özen'in görüşleri:KUPA ARTIK BEŞİKTAŞ İÇİN OLMAZSA OLMAZ HALİNE GELDİÖnder Özen: ''Kupa artık Beşiktaş için olmazsa olmaz haline geldi. Çünkü çeyrek finalde iki değerli rakibi Fenerbahçe ve Galatasaray elendiler. Yani bir derbi olmadan finale kadar gelmek mümkün. Konyaspor'u yenerse ilk derbisini oynayacak Trabzonspor'la. İşte o da derbi kategorisine girdiği için giriyor. Şimdi bu ciddi bir avantajdır ve bir taraftan da baskı unsurudur. Türkiye Kupası aldığınızda; onunla oynadı da aldı, bununla oynadı, hepsi unutulur ama alamadığınızda ‘Ya Fener yok, Galatasaray yok, nasıl alamadığınız’ olur. Dolayısıyla baskı arttı. Kupayı alır mı? Bence yakın. Şu anda dört takım var. Ağır favori Beşiktaş, diğer favori Trabzonspor. Dolayısıyla bu kupayı almalı. Alamaması başarısızlık olur. Alması başarı olur mu? Bence olur. Ya o yoktu. Bana ne olsaydı? Elenmeseydi. Gelseydi o hata yapmış. Ben yapmadım. Ben geldim. İşte ona elenmedim. Ama elenirsen yani kaybedersen kupayı o zaman şu söylenir. Hem Fenerbahçe'nin hem Galatasaray'ın olmadığı yerde bari bunu yap. Lig olmadan bari bunu yap. Bu gerçekçi eleştiri olur. Şimdi gelelim önümüzdeki sene konusuna. Beşiktaş kamuoyunun içinde eminim ‘Ya Solskjaer’e biz biraz zaman verebilirdik' diyenler, vardır. Onlar şunu söylerler, aynı zamanda bu bir hataydı. Solskjaer'i yollamak hataydı. Onu kendi kuracağı takımla görmeliydik. Haklı olabilirler.Ondan önce Giovanni Van Bronchorst için konuştular: ‘Ya ona kendi kuracağı takımla bir şans verebilirdik. Onu göndermek bir hataydı’ diyenler var hala. Haklı olabilirler.Şimdi Sergen Yalçın görevde ve ilk transfer hamlelerini devre arasında yaptı. Sezon başında da bir iki transferi oldu. Devre arasında da ‘Transferler bizde’ dedi. ‘Biz yapıyoruz’ dedi. Serkan Reçber'le beraber biz yapıyoruz dedi ve yaptı. Birkaç tane oyuncu getirdi. Şimdi yeni bir döneme giriyor önümüzdeki sene. Şimdi bu göndermek istediği oyuncular kendi almadığı oyuncular. Bir başkası gelse kendi almadığı oyuncuları gönderip yani Sergen Hoca'nın istediği oyuncuları gönderip kendi tekrar yeni bir planlama yapmayacak mı? Sen bugünlerde biz burada oturup bu sefer şöyle söyleyeceğiz. ‘Ya Sergen Yalçın gitti, adama bir şans daha verilmeliydi’ diyen çok sayıda kişi var. Haklı olabilirler, diyeceğiz belki ya. Sürekli aynı şeyi yapmayın. Zaten sezon başında transferin son günlerine doğruydu. Hoca bir iki tane küçük hamle yaptı. Devre arasında kendi oyuncularını aldı. Bazı oyuncularla ilgili fikri netleşti. Gidecek kalacak neyse, vedalaştı bazıları. Şimdi bir takım transferler yapacak. Belki tutacak belki tutmayacak bilmiyorum. Belki ligi şampiyon bitirecek belki ortaya oynayacak. Onu da bilmiyorum. Hiçbir konusunda öngörüde bulunamam.Beşiktaş'ın öngörülebilir olması için bir devamlılığa ihtiyacı var. Öngöremiyor olmamızın sebebi bu. Ne oluru bilmiyoruz. İstikrar olmadığı için bilmiyoruz ne olduğunu ve ne olacağını. Değerlendirilebilecek bir süreç verilmiyor.''duhuliye.com