Magazin Editor
Magazin Habercisi
Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Beşiktaş, 11 Ekim Pazar günü saat 19.00'da Tüpraş Stadyumu'nda Kocaelispor'u konuk edecek.Karşılaşma öncesinde Vole'de değerlendirmelerde bulunan Serkan Akkoyun, özellikle Dusan Vlahovic'in Kocaelispor savunması üzerinde yaratacağı etkiye dikkat çekti.“Kocaelispor daha önce karşılaşmadığı bir santrfor tipiyle karşılaşacak”Kocaelispor'un savunma organizasyonunu değerlendiren Akkoyun, Vlahovic'in fiziksel özellikleri ve hareketliliği nedeniyle rakip takımın alışılmış savunma düzenini bozabileceğini belirtti.Akkoyun, şu ifadeleri kullandı:“Burada Vlahovic'in varlığı önemli. Kocaelispor, şu haftalara kadar karşılaşmadığı bir santrfor tipiyle karşılaşacak. O yüzden bu savunmasını yapabilir mi? Sahada bu kadar doğru durabilir mi Vlahovic varken? O kadar da emin olamıyorum. Çünkü Vlahovic savunmayı yıpratan bir oyuncu.”“Stoperleri futbol tabiriyle döven bir oyuncu”Sırp golcünün yalnızca golcülüğüyle değil, rakip savunmacıları sürekli mücadeleye zorlamasıyla da fark yarattığını belirten Akkoyun, sözlerini şöyle sürdürdü:“Çok koşu atan, sağa sola koşan, stoperleri futbol tabiriyle döven, darbeden rahatsız olmayan bir oyuncu. O yüzden ben asıl Vlahovic'in oynamasının belirleyici olacağını düşünüyorum.”Vlahovic'in takımla çalışmalara başlamasına da değinen Akkoyun, yıldız futbolcunun karşılaşmada forma giyebileceğini düşündüğünü ifade etti.“Gol atmayabilir, asist yapmayabilir ama savunmayı dağıtabilir”Beşiktaş'ın hücum organizasyonunda Vlahovic'in kilit rol oynayacağını savunan Akkoyun, yıldız futbolcunun takım arkadaşlarına da önemli alanlar açabileceğini söyledi.“Vlahovic bana göre asıl Kocaelispor'un bütün organizasyonunu bozacak. Golü Vlahovic atmayabilir, asist de yapmayabilir ama varlığı ve oyun stiliyle Kocaelispor savunmasını dağıtıp Trossard, Miretti, Olaitan, Cerny ve İlhan'ı devreye sokabilir.”Orkun Kökçü'nün durumu belirsizBeşiktaş kaptanı Orkun Kökçü'nün sakatlık durumuna da değinen Akkoyun, milli futbolcunun takımdan ayrı çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlattı.“Orkun yok gibi görünüyor çünkü takımdan ayrı çalışıyor hâlâ. Yetişme durumu henüz belli değil. Yok gibi düşünelim. Varsa zaten ne yapabileceğini de bunlara dahil edebiliriz.”“Bu maçın X faktörü Vlahovic”Karşılaşmanın en önemli oyuncusunun Vlahovic olacağını düşündüğünü belirten Akkoyun, değerlendirmesini şu sözlerle tamamladı:“Bu maçta ben asıl faktörün Vlahovic olacağını düşünüyorum. Çünkü Kocaelispor savunmacıları için karşılaşılması, o organizasyonu bozacak bir profil.”duhuliye.com www.duhuliye.comSosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!twitter - instagram - youtube - tiktok - facebookDuhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026