Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi (videolu)

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
reklam

[h=2]Elmalı Kurabiye Yapılışı (videolu) Tarifi İcin Malzemeler[/h] İc Harcı İcin;

• 3 adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarcın
  • Yarım su bardağı cekilmiş ceviz
Hamuru icin;

• 250 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 cay kaşığı kabartma tozunu
[h=2]Elmalı Kurabiye Yapılışı (videolu) Tarifi Yapılışı[/h]
  1. İlk olarak kurabiyemizin ic harcını hazırlayalım. Bunun icin kabuklarını soyduğumuz elmaları rendemizin kalın yeri ile rendeleyelim.
  2. Daha sonra uygun bir tavanın icerisine alalım ve uzerine şeker ile tarcın ekleyerek karıştıralım, pişmeye bırakalım.
  3. Elmalarımız suyunu cekene kadar ara ara karıştırarak pişirelim.
  4. Cekilmiş cevizimizi de ekleyelim ve karıştıralım.
  5. Hazır olan ic harcımızı ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım Bizde bu sırada kurabiyemizin hamurunu yoğuralım.
  6. Uygun bir yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağımızı alalım.
  7. Uzerine yoğurt, yumurta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek elimizle karıştıralım.
  8. Unu da kontrollu bir şekilde yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  9. Hamurumuz ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edelim.
  10. Kurabiye hamurumuzu, hamur acma matının uzerine alalım. once iki parcaya bolelim. Daha sonra her ikisini de 6 eşit parcaya ayıralım.
  11. Her bir parcayı elimizde yuvarlayarak toplamda 12 beze elde edelim.
  12. Artık kurabiyemize şekil verme aşamasına gecebiliriz. Bezelerden birini alalım, uzerine un serperek merdane ile acmaya başlayalım. Aşağı yukarı 1 karış capında hamurumuzu acalım.
  13. Hamurun kenarlarını duzeltebilmek icin yuvarlak bir kek kalıbını uzerine bastırarak kestirelim. Kenarda kalan fazla hamuru ayıralım. Boylece daha duzgun bir şekil elde edeceğiz. Benim burada kullandığım kalıp yaklaşık 17-18 cm.
  14. Hamurumuzu pizza dilimler gibi 4 parcaya bolelim. Her dilimin de uzerine bıcak yardımı ile kesikler atalım. Ben kesiklerin arasında yaklaşık 1 cm boşluk bıraktım ancak siz kendi hamurunuza gore de ayarlayabilirsiniz.
  15. Elmalı harcımız soğuduktan sonra dilimlerin geniş kısmına denk gelecek şekilde yerleştirelim.
  16. Daha sonra, hamuru bir ucundan diğer ucuna capraz bir şekil elde edecek şekilde katlayalım. Kurabiyelerin pişerken acılmaması icin birleştirdiğimiz kısma parmaklarımıza hafifce bastıralım. Tum bezelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim. Bu olculer ile toplamda 48 adet kurabiye elde edebilirsiniz.
  17. Şekillendirme işimiz bittikten sonra kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım.
  18. Kurabiyelerimizi onceden ısıttığımız 175°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
  19. İlk sıcaklığı cıkan kurabiyelerimizin uzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Afiyet olsun.

[h=2]Semerkant Kurabiye Tarifi Puf Noktaları Nelerdir?[/h]
  • İc harcınızın daha kolay soğuması icin pişirdiğiniz tavadan ayrı bir kaba almalısınız. Aksi halde harcınız cok daha gec soğuyacaktır.
  • Burada hazırladığınız ic harcı farklı farklı kurabiye tariflerinde de gonul rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
  • Hamurunuzu yoğururken mutlaka unu kontrollu eklemelisiniz. Elde ettiğiniz hamurun ele yapışmayan ancak kulak memesi yumuşaklığında olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Hamuru keserken ben cember kalıp kullandım ancak siz uygun bir tencere kapağı ile de aynı işlemi yapabilirsiniz.
  • Son olarak kurabiyelerinizin yayılmaması icin mutlaka onceden ısıttığınız fırında pişirmelisiniz. Pişirme suresi ve derecesini kendi fırınınızı goz onunde bulundurarak ayarlamalısınız.