Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kitapseverlerin Temmuz Ayında En Çok Okuduğu 17 Kitap

Magazin

Administratör
s-0daf422072c102da14ace4a58c903bcd0c688702.jpg

Temmuz'un Kitap Kurtları Sahnede! Bakalım Kimler Neler Okumuş?

Hazır mıyız kitap tutkunları ve sevgili magazin takipçileri? Yazın o rehavetli, keyifli günlerinde kimler kendini hangi dünyalara kaptırdı dersiniz? Popüler bir kitap platformu, Temmuz ayının en çok okunan 17 kitabını açıkladı ve inanın bana, bu liste kafaları karıştıracak, belki de tatlı tatlı tartışmalara yol açacak cinsten! Listeyi şöyle bir tarayınca görüyoruz ki, her zaman olduğu gibi klasikler tahtını koruyor ama bu ay zirveye oynayan bazı sürpriz isimler de var! Acaba bu yeni popülerler, meşhur bir ünlünün story'sinde mi boy gösterdi, yoksa internetin o esrarengiz gücü mü onları bu denli gündeme taşıdı?

Özellikle birkaç kitabın hızlı yükselişi, 'kitap influencer'larının' gücünü bir kez daha kanıtlar nitelikte. Kimler ne okuyor, kimler kimi etkiliyor, bu listeler bize sadece okuma alışkanlıklarımızı değil, toplumsal trendleri de fısıldıyor aslında. Bir yandan e-kitaplar ve sesli kitaplar yükselişteyken, kağıt kokusundan vazgeçemeyenlerin de listeyi domine etmesi, okuma alışkanlıklarımızın ne kadar çeşitlendiğini gözler önüne seriyor. Belki de yanımızda oturan o sakin görünümlü komşumuz, bu listedeki en iddialı fantastik serinin sıkı bir takipçisidir kim bilir!

Fantastikten kişisel gelişime, edebiyatın en derin sularından en hafif plaj okumalarına kadar geniş bir yelpaze var bu 17'lik listede. Kimi zaman 'aa o kitap da mı var?' diye şaşırdığımız, kimi zaman 'evet ya, tam da bekliyordum!' dediğimiz anlar yaşatıyor bu tür sıralamalar. Sizin de Temmuz ayında elinizden düşürmediğiniz, 'mutlaka okunmalı' dediğiniz bir eser var mıydı listede gördüğünüz? Ya da 'bence bu çok haksızlık, benim favorim nerede?' dediğiniz oldu mu hiç?

Şimdi söz sizde sevgili kitap kurtları ve magazin takipçileri! Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!