Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kişilik Testi: Ne Kadar Feminensin?

Magazin

Administratör
s-34b4c92dc2b1c82a4ec383ef2f9debe0018fb3d5.jpg

Merhaba sevgili magazin tutkunları ve forumun en dedikoducu kalemleri!

Bu hafta magazin dünyasında ve sosyal medyada fırtınalar estiren, herkesin diline pelesenk olan bir konu var: "Kişilik Testi: Ne Kadar Feminensin?" testi! Eminiz birçoğunuz bu testi çoktan çözdü, çözmeyenler ise merakla "Acaba ben hangi kategoriye giriyorum?" diye düşünüyordur. Bu test, sadece birkaç soruyla kişisel duruşumuzu sorgulayan, bazen şaşırtıcı bazen de "Tam da beklediğim gibi!" dedirten sonuçlar sunuyor. Peki, gerçekten de birkaç soruluk bir test, bu kadar derin ve katmanlı bir kavram olan "feminizm" ile olan ilişkimizi ne kadar doğru ölçebilir? Veya daha da önemlisi, bu testler bizde ne gibi tartışmaları alevlendiriyor, hangi düşünceleri tetikliyor?

Testin sonuçları çıktığından beri sosyal medyada kıyasıya bir tartışma başladı bile. Kimi "Benim sonucum doğru çıktı, demek ki gerçekten feministim!" derken, kimi "Bana bu sonucu vermesi imkânsız, test tamamen yanlış!" diyerek isyan ediyor. Hatta dedikodulara göre, bazı ünlü isimlerin bu testi çözdükten sonra kendi aralarında esprili çekişmelere girdikleri, sonuçlarını gururla paylaşıp birbirlerine takıldıkları bile konuşuluyor. İşin aslı, feminizm sadece bir etiket değil; eşitlik, adalet ve kapsayıcılık gibi evrensel değerleri savunan geniş bir şemsiye. Bu test de belki de bize kendi değerlerimizi ve bu şemsiye altında nerede durduğumuzu yeniden düşünmek için eğlenceli bir kapı aralıyor.

Bizim magazin ekibi olarak da ofiste bolca güldüğümüz, tartıştığımız ve sonuçlarımızı birbirimizle kıyasladığımız bu test, aslında bir yandan da hepimizin iç dünyasında bu konuya dair ne kadar farklı bakış açıları olduğunu gösteriyor. Şimdi top sizde! Bu testi çözdünüz mü? Sonucunuz sizi şaşırttı mı, yoksa beklediğiniz gibi miydi? Ya da belki de bu tarz testlerin genelde eğlencelik olduğunu, asıl meselenin kişisel duruşumuz ve hayatımızdaki eylemlerimiz olduğunu düşünüyorsunuz?

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!