Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Elenmiş unu, muskatı, soğuk suyu ve kup doğradığınız tereyağını hamur yoğurma kabına alın. Puruzsuz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp buzdolabına alın, 15 dakika dinlendirin.
Tart hamurunu merdane ile acıp yağlanmış tart kalıbına, kenarlarını da bastırarak yayın. Tart hamuru fırında pişerken kabarmaması icin bir avuc kadar kuru bakliyat serpin. 175 dereceye ayarlı fırında, 15-20 dakika pişirin.
İc malzemesi icin zeytinyağını ısıtıp tum sebzeleri ve ceviz icini kavurun. Tuzu ve baharatını ekleyip tatlandırın. Ilınınca kremayı, rendelenmiş parmesan peynirini ve cırpılmış yumurtaları ekleyin. Karıştırıp fırından cıkardığınız tart hamurunun icine dokun. Hamuru tekrar sıcak fırına verin. 20-25 dakika daha pişirin. Fırından alın, hafif ılındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.