Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kimsenin Yüzüne Bakmadığı Su Kulesini Eve Çevirdiler

Magazin

Administratör
s-4ecbd82d61fec26a8bc9e3e743541cc11d05634d.jpg

Selam Magazin Dünyası! Bugün size öyle bir haberle geldim ki, okuduktan sonra ağzınız açık kalacak, eminim! Hani şu şehirlerin kıyısında köşesinde kalmış, kimsenin dönüp bir kez bile bakmadığı, atıl duran yapılar vardır ya... İşte onlardan biri, akıl almaz bir dönüşümle adeta küllerinden yeniden doğdu! Konumuz ne mi? Hazırlanın: Kimsenin yüzüne bile bakmadığı o devasa, eski su kulesini, birileri aldı, bambaşka bir yoruma kavuşturdu ve bildiğiniz rüya gibi bir EVE çevirdi! Pes doğrusu!

Bu haber ilk kulağıma geldiğinde ben de "Yok artık!" dedim. Su kulesinden ev mi olurmuş? Ama fotoğrafları görünce nutkum tutuldu! Duyumlarıma göre bu cesur ve vizyoner adımı atanlar, mimar bir çiftmiş. Sıradanlığa meydan okumuşlar desek yeridir. Düşünsenize; betonarme dev bir kuleyi, modern ve lüks bir yaşam alanına dönüştürmek... Her katı ayrı bir sanat eseri, en üst katındaki 360 derecelik manzarayı hayal bile edemiyorum! Estetikle fonksiyonu birleştiren bu projede, her detay tek tek düşünülmüş. Adeta bir bilim kurgu filminden fırlamış gibi duran bu ev, içindeki konforla ve dışındaki sıra dışı duruşuyla tüm magazin camiasının dilinde şimdiden. Sizce bu mimarlık dehası mı, yoksa biraz da "ben farklıyım" deme çabası mı?

Aslında bu tarz sıra dışı dönüşüm projeleri, dünya genelinde de giderek popülerleşiyor. Eski fabrikalar, depolar, hatta kiliseler bile modern yaşam alanlarına dönüştürülüyor. Ancak bir su kulesi, gerçekten sınırları zorlayan, çıtayı arşa çıkaran bir fikir! Hem çevreyi koruma bilinciyle atıl bir yapıyı değerlendirmek, hem de bu kadar özgün bir mimari eser ortaya koymak takdire şayan. Tabii ki "böyle bir yerde yaşanır mı, ne kadar pratik?" diyenler de olacaktır. Belki alışılmışın dışında, ama kesinlikle ilham verici! Kim bilir, belki de bu akım, bize "imkansız" diye baktığımız birçok yapı için yeni kapılar açar, kim bilir...

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!