Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kim Soohyun’un Şirketi Milyonluk Reklam Davasını Kazandı

prenses

Member
İsviçreli saat markası Mido, aktör Kim Soohyun‘un şirketi Gold Medalist‘e karşı açtığı reklam sözleşmesi bedelinin iadesi davasını kaybetti.

Star News tarafından 27 Ağustos’ta yayımlanan habere göre, Seul Doğu Bölge Mahkemesi 13. Hukuk Dairesi, Mido’nun Gold Medalist‘e yaklaşık 570 milyon wonluk reklam ücretinin iadesi talebiyle açtığı davayı reddetti.

Mido, Kim Soohyun ile ilk olarak 2020 yılında bir reklam sözleşmesi imzalamış ve bu anlaşmayı her yıl yenilemişti. Şirket, Kasım 2024’te sözleşmeyi bir yıl daha uzatarak 900 milyon wonluk bir ödeme yapmıştı. Ancak ünlü aktörün adının karıştığı bir tartışmanın ardından marka, modelin ticari değerinin zarar gördüğünü savunarak sözleşmeyi feshetmiş ve kalan süreye tekabül eden ücretin iadesi talebiyle dava açmıştı. Mido, reklam yüzünün ticari değerinin zedelenmesi nedeniyle sözleşmenin feshedildiğini ve bu doğrultuda ücretin kalan süreye göre oranlanarak iade edilmesi gerektiğini savundu.

Buna karşılık Gold Medalist ise tartışmanın üçüncü bir şahıs tarafından ortaya atılan asılsız ve uydurma iddialardan kaynaklandığını, dolayısıyla oyuncunun herhangi bir kusurlu davranışının bulunmadığını belirtti.

Mahkeme, Mido’nun argümanlarını kabul etmedi. Sözleşmenin feshi için yasal şartların oluşmadığına hükmeden mahkeme, markanın iade talebini tamamen reddetti.

AVvXsEjU1Xg9cydfR2CbRw5_7HLiBlE1alDBEY058xpRfzZf7LhpEa8OGSeQVu5SIxh5EksKZqjtZz-MFxO773Li9T3zoiEjmU0y790LsC_5t-LfOy4Urr-Z8nHKq1izl6wOSmk46hinBRCCGeNBAn9kXoK7yctI4QbwE40p1NWWgJipc6iyu_wBcP7K7E6nqR6e

Netizen yorumları:

1. Onunla sözleşme imzalayan markalara acıyorum ㅠㅠㅠ
  2. Hul, tartışmaları yüzünden tanıtım bile yapamadı ama imajının markayı hiç etkilemediğini mi iddia ediyorlar?? Markalar adına üzüldüm.
  3. Yazdığı mektubu zaten gördük ve her şey doğruydu, o zaman neden davayı reddettiler? Tabii ki markanın imajını etkileyecektir… Umarım temyize giderler.
  4. Yani o mektup da mı sadece iddiadan ibaretti…? Ona “Saeronero” diye hitap ettiğinde bile mi?
  5. Şirkete acıyorum.
  6. Ah s*ktir.
  7. Gerçekten yanlış modeli seçmişler…
  8. Reşit olmayan biriyle ilişki yaşadığın ortaya çıktığı an bitmeliydin. Tabii ki bir Avrupa markası da senin imajınla birlikte zarar görecektir.
  9. Erkek delisi hayranları hala onu savunuyor 🤮
  10. Vay canına, yaptıklarına rağmen bu hala sözleşme feshi için bir gerekçe değil mi?

Kaynak: pannchoa

The post Kim Soohyun’un Şirketi Milyonluk Reklam Davasını Kazandı appeared first on KoreZin.