Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]Kıbrıs Koftesi Tarifi İcin Malzemeler[/h]
Umarım beğenirsiniz ve şimdiden afiyet olsun.
[h=2]Kıbrıs Koftesi Tarifi İcin Malzemeler[/h]
- 300 gr kıyma
- 1 soğan
- 1 yumurta
- 1 buyuk boy patates
- Yarım su bardağı ekmek ici veya galeta unu
- 1 avuc maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 cay bardağı sıvı yağı
- Oncelikle patatesimizi ince taraflı rendeden gecirip suyunu iyice sıkıyoruz ve kıymaya katıyoruz. Dileyen daha fazla patates ekleyebilir ama ben kıymanın daha fazla olmasını tercih ediyorum.
- Soğanımızı rendenin kalın tarafıyla rendeleyip suyunu sıkıp karışıma ekliyoruz.
- Maydanozumuzu da ince ince kesip karışımımıza ekliyoruz ve geride kalan malzemelerimizi de ekleyip iyice yoğuruyoruz.
- Koftemizi istediğiniz şekili verip orta ateşteki kızgın yağımıza atıyoruz, kızarınca koftemizi cevirip obur tarafını da aynı şekilde kızartalım. Yani yaklaşık 3-5 dakika piştikten sonra cevireceksiniz.Not; tavanızı koftelerinizi cevirebilecek kadar doldurun.
- Pişen koftelerinizi kağıt havlu uzerine koyunuz ki fazla yağını ceksin. Ben kağıt havlusunu başka bir tencerenin icine koyup pişen koftelerimi koyduktan sonra kapağını kapatıyorum ki butun kofteler pişene kadar soğumasın diye. Butun koftelerinizi birden yapamayacağınız icin, piştikce ekliyorum.Dilerseniz miktarını coğaltabilirsiniz, bu tarif 2 kişilik ve yaklaşık 20 adet kofte cıkıyor. Tabi yapacağınız şekil ve buyukluğune bağlı değişiyor. ben avucumda sıkıp uzun uzun yapıyorum yada bazen ceviz buyukluğunde toplar yapıp bastırıyorum mini burger gibi tamamen size bağlı.
Umarım beğenirsiniz ve şimdiden afiyet olsun.