Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kereviz Karpacyo

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Kereviz kış geldiği zaman cokta tercih ettiğimiz bir sebze değil. Ben de kış geldiği zaman bu cok faydalı sebzeden faydalanabilmek icin Refika Birgul'un bu tarifini tercih ediyorum. Bir oğle yemeğinde veya hafif birşeyler yemek istediğinizde veya salata niyetine yapabileceğiniz, kerevizin belki de en lezzetli hallerinden biri.

Tarifin orjinal hali burada. Ben roka ile beraber nane de kullandım, parmesan yerine acı şili biberleri tercih ettim. Havuc ve muskat kullanmadım.

Kereviz Karpacyo

Tarif Refika Birgul'den alınmıştır.

Malzemeler:

• 4 corba kaşığı Zeytinyağı
  • 1 adet Soğan
  • 6 diş Sarımsak
  • 1 adet Havuc
  • 1 corba kaşığı Dolmalık Fıstık
  • 2 adet Buyuk Kereviz
  • 1 adet Portakal
  • 1 tatlı kaşığı Esmer Şeker
  • 2 cay kaşığı Tuz
  • 1,5 bardak Kaynar Su
  • Roka
  • Parmesan Peyniri
  • Muskat
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
Hazırlanması:

• Geniş bir tavayı 4-5 corba kaşığı zeytinyağı ile kaplayın.
  • Kucuk kucuk doğradığınız 1 adet soğanı yağda cevirin. 6 diş sarımsak, ince kupler halinde doğradığınız 1 adet havuc ve 1 corba kaşığı dolmalık fıstığı da tavaya ekleyin.
  • Soğanlar iyice renk değiştirmeye başladığından ince yuvarlaklar şeklinde kestiğiniz 2 adet buyuk kerevizi (3-4 mm. capında) tavaya dizin ve pembeleşmeleri icin 1 kez cevirin.
  • Yaklaşık 1 tatlı kaşığı esmer şekeri ve 2 cay kaşığı tuz koyun. 1 adet portakalı kesip icine sıkın.
  • 1,5 bardak kaynar su dokun ve ustu kapalı bir şekilde 20 dakika pişirin. Sonra bir tabağa alıp tek tek dizin.
  • Uzerine bol roka ve parmesan ekleyip, 1/5 muskat rendeleyin.
  • 2 kaşık zeytinyağını uzerinde gezdirdikten sonra servis yapın.