Magazin Editor
Magazin Habercisi
Dün akşam Avrupa sahnesinde yine tanıdık bir senaryo vardı. Liverpool FC tempoyu yükseltmeye çalışıyor, Galatasaray ise… daha çok çimlerin kalitesini test ediyordu.Maçın skoru 4-0. Ama skor tabelası aslında her şeyi anlatmıyor. Çünkü sahada sadece futbol oynanmadı; aynı zamanda “stratejik yere yatma” konusunda da adeta bir ustalık dersi verildi. Avrupa’nın en prestijli sahnelerinden birinde, bazı oyuncuların çimle bu kadar duygusal bağ kurması izleyenleri hem şaşırttı hem de güldürdü.Arne Slot, maç sonrası açıklamalarında bu duruma dikkat çekti. Hatta öyle ki, kenarda verdiği tepkilerin bile bilinçli olduğunu söyledi. Yani bir nevi “futbol kamu spotu” yaptı. Mesaj netti: “Galatasaray bu işi biraz fazla abartıyor.”Bir diğer yorum da Steven Gerrard’dan geldi. O da pek nazik sayılmazdı. Sahadaki görüntüleri “acınası” olarak tanımladı. Eski bir orta saha savaşçısından böyle bir yorum gelince, dikkatler Galatasaray ve Okan Buruk’a çevrildi.Tabii bu eleştiriler Türk futbolu için yeni değil. Beşiktaş cephesinden yıllardır dile getirilen “oyunu soğutma” eleştirileri, bu kez uluslararası vitrine taşınmış oldu.Sonuç olarak, Liverpool sahada futbolunu oynadı, Galatasaray ise her zamanki gibi yatmaya devam etti… İşte o açıklamalar:Arne Slot: "Galatasaray oyuncuları çimlere yatmayı çok seviyor. Kendi liglerinde de böyle mi oynuyorlar çok merak ediyorum. Kenardaki tepkileri bugün bilerek verdim, stresten dolayı değildi. Sadece buna odaklanmıştım. Rakipler sadece yere yatmak ve zaman geçirmek için buraya geliyorlar ve neredeyse hiç sakatlanmıyorlar.Galatasaray'ın Juventus maçını izlemiştim, orada ilk yarıda 14 kez yere yatmışlardı. Her 3 dakikada bir yere yattılar, bu yüzden oyunun temposu tamamen kayboldu. Bugün de bunun önemli olacağını düşündüm.Bunu stresten dolayı yapmadım, bunun ortaya çıkmasını sağlamak için yaptım. Herkese bunu hissettirmek için yaptım. Bunu kabul edemeyiz, futbolu korumamız lazım. Futbolun bu yöne doğru gitmesi eğlenceli değil.Sözlerimle, mimiklerimle ve enerjimle bunu çok net anlatmaya çalıştım. Bu gerçekten futbol için çok üzücü. Buna izin vermediğimiz için çok mutluyum."Steven Gerrard: "Galatasaray baştan sona utanç vericiydi. Yerde yuvarlandıklarını gördünüz ki bu acınası. Birkaç ciddi sakatlıklar yaşadılar ama Liverpool, Galatasaray'ı sıradan gösterdi. Bana göre çok acınasıydılar."Duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..