Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

Kefir Tarifi

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

livacan

Member
herkese merhabalar... kefir'in faydalarını birçoğunuz biliyorsunuzdur :) sporcu yemekleri, tarifleri bakanlar zaten aşinadır...

"Kefir Tarifi
ADIM 1

Kefir mayasını plastik kaşık ile kavanozdan alıp bir cam sürahinin dibine koyalım.

ADIM 2

Üzerine ılık sütü (ortalama 25 derece) dökelim.

ADIM 3

Sürahinin ağzını streç film ile kaplayıp bir iki delik açalım ve karanlık odada 24 saat bekletelim. (Eğer tarifi Kışın uyguluyorsanız çevresine bir havlu sarın.)

ADIM 4

24 saat tamamlanınca kefir taneleri yukarı çıkıyor. Kefir tanelerini ayırmak için plastik süzgeç kullanalım.

ADIM 5

Ancak çok küçük delikli olmasın ayırdığımız kefir tanelerini istersek hemen mayalama için kullanabiliriz, kullanmayacaksak içme suyu ile yıkayıp küçük bir cam kavanoza koyalım.

ADIM 6

Yine üzerini geçecek kadar içme suyu koyup ağzını kapatıp buzdolabında saklayalım.

İPUCU:Oluşan kefirinizi hemen tüketebilir ya da buzdolabında saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun…"

kaynak: bizimtarifler

kefir hastası biriyim. artık bu tarif sayesinde evde de yapacağım bu tarifi :)sizin yemek tarifleri önerileriniz neler sporcular için?