Magazin Editor
Magazin Habercisi
Kaymaklı Ev Yapımı Yoğurt Tarifi İcin Malzemeler
Ben sutu koyden taze sağılmış olarak aldım.
Oncelikle sutu ince bir tul yada suzgec ile suzuyoruz.
Suzduğumuz sutu orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz kanamaya başlayınca altını kısıp yaklaşık 5-10 dk arası ara ara karıştırarak kaynatıyoruz.
Ocaktan alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
MAYALAMA; yarım cay bardağı yoğurdu su ile acarak oda sıcaklığında 37- 38 derece sıcaklığa gelen sutun icine tencere yada ısıya dayanıklı kap icinde kenarından dokelim.
Daha sonra tencerenin kapağını kapatarak ustunu peşkir yada uygun bi ortu ile kapatarak mayalanmaya bırakalım.
En az 6 saat boyle durduktan sonra yoğurdumuz buzdolabına alalım.
1 gun dolapta tutarak, mayası iyice tutmuş olup kıvamı daha iyi olur şimdiden afiyet olsun.
- 3 kilo yeni sağılmış inek sutu
- Yarım cay bardağı mayalık yoğurt
Ben sutu koyden taze sağılmış olarak aldım.
Oncelikle sutu ince bir tul yada suzgec ile suzuyoruz.
Suzduğumuz sutu orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz kanamaya başlayınca altını kısıp yaklaşık 5-10 dk arası ara ara karıştırarak kaynatıyoruz.
Ocaktan alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
MAYALAMA; yarım cay bardağı yoğurdu su ile acarak oda sıcaklığında 37- 38 derece sıcaklığa gelen sutun icine tencere yada ısıya dayanıklı kap icinde kenarından dokelim.
Daha sonra tencerenin kapağını kapatarak ustunu peşkir yada uygun bi ortu ile kapatarak mayalanmaya bırakalım.
En az 6 saat boyle durduktan sonra yoğurdumuz buzdolabına alalım.
1 gun dolapta tutarak, mayası iyice tutmuş olup kıvamı daha iyi olur şimdiden afiyet olsun.