Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

KAYAHAN'IN KIZI BESTE AÇAR MANİFESTO YAYINLADI

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Ankara da düzenlenen Kayahan'a Saygı Konseri'nde Yılmaz Morgül, Bora Gencer, Beste Açar gibi ünlü isimler sahne aldı. Senfoni Orkestrası (CSO) ile gerçekleşen konser öncesi Kayahan'ın kızı Beste Açar bir manifesto yayınlayarak telif haklarının ihlal edildiğini belirtti.

Beste Açar, konserde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
Bugün burada, sadece bir evladın değil, sanatın, emeğin ve en kutsal miras olan "hakkın" müdafaası için huzurlarınızdayım.

Kayahan

Babam Kayahan, hayatı boyunca kaleminden damlayan her bir nota ile bu toprakların kalbine dokundu.
O, şarkılarını sadece kağıtlara değil, bu milletin ruhuna da yazdı.

Ancak bugün, o ruhun temsilcisi olan eserlerin, babamın hayattayken asla onaylamayacağı bir karanlığa, sahteciliğin ve vicdansızlığın gölgesine mahkûm edilmeye çalışıldığını görüyorum.

Beste Acar Kayahan

İşte manifestomdur:

Adalet, pazarlık konusu olamaz:

Babamın vefatından hemen sonra, büyük bir gizlilikle benden habersizce yürütülen ve "devir" adı altında maskelenen bu hukuksuzluğun üzerindeki perdeyi yırtıyorum.
Bir sanatçının ömrünü adadığı eserleri, "İpek Kömürcü 'nün amatörce" hazırlanmış, aslı dahi bulunamayan, fotokopiye hapsedilmiş kağıtlarla 3. şahıslara devretmesi emeğe, sanata ve biz mirasçıların hakkına yapılmış en ağır saldırıdır.

Gerçekler, sahteciliği boğacaktır
Kriminal tetkikat bürosunun hazırladığı raporlar, hukuki bir gerçeği gün yüzüne çıkarmıştır:
O imza, babam Kayahan'ın elinden çıkmış bir imza değildir.
Ne yazık ki üzülerek söylüyorum ki bu A4 kağıtların fotokopilerinin asılları da 11 yıldır tarafımıza sunulmamaktadır. Babamın imzasını taklit ederek kendi geleceğini inşa etmeye çalışanların, adaletin karşısında kaçacak yerleri kalmamıştır.

Kurumsal yozlaşmaya başkaldırıyorum:
MESAM gibi bir kurumun, noter onayı dahi olmayan, parafsız ve hukuken yok hükmündeki fotokopileri esas alarak, bu sürece nasıl göz yumduğunun hesabı sorulacaktır.