Magazin Editor
Magazin Habercisi
Fatih Doğan: “Fenerbahçe, kendi evinde ezeli rakibi Beşiktaş'a kaybederse ve Galatasaray da Trabzonspor'u yendiği takdirde teknik direktör Domenico Tedesco'nun, Fenerbahçe'deki misyonu sona erer. Fenerbahçe taraftarı ve sarı-lacivertli camia, evinde böyle bir yenilgiyi kaldıramaz. Bence İtalyan teknik direktör de bunun bilincinde. Sahalarındaki mücadeleyi mutlak kazanmaya ihtiyacı var. Beşiktaş'ın hocası Sergen Yalçın da rakip teknik adamın ve rakibin bu gerilimini, akıllı bir stratejiyle fırsata dönüştürebilir. Kazanmak için elindeki tüm kozları oynayacaktır. Sergen Yalçın'ın Süper Lig'deki derbi karnesi oldukça zayıf. Kendi evinde Galatasaray'a yenilince kendinden önceki hocalar olan Giovanni van Bronckhorst ve Ole Gunnar Solskjaer'e göre bu konuda geriye düştü. Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanma vurgusunu anlıyorum ama ligde ikinci olup Şampiyonlar Ligi'ne gitme fırsatını görmezden gelmesine de anlam veremiyorum. Şampiyonluk Beşiktaş için çok zor ama iki hafta sonra alınacak iki galibiyetle ligin bütün dengeleri altüst olabilir ve Şampiyonlar Ligi yolu açılabilir. Sergen Yalçın normalde önde baskıyı ve ofansif oyunu seven bir teknik direktör ama bu derbide bana göre orta sahayı güçlü tutması gerekiyor. Orkun Kökçü liderliğinde Asllani ve Ndidi üçlüsü bana biraz kırılgan geliyor. Asllani'nin şimdiye kadarki performansını yeterli görmedim. İlk 11'e hazır olmayan El-Bilal Toure solda oynayabilirse, Olaitan'ın kendi bölgesi olan ortaya kayması daha makul. Eğer yetişmezse sola Cerny'yi, sağa Cengiz ya da Rashica'yı alarak bir değişiklik yapması daha mantıklı duruyor. Yasin Kol'un son dönemde önem derecesi yüksek maçları yönettiği bir gerçek ama sahaya zihni duru, düdüğü net olarak çıkmalı. Karşılaşmada Yasin Kol'dan ziyade VAR'da kimin olacağı daha önemli. Bence çok geç olmadan Merkez Hakem Kurulu tarafından VAR'ın açıklanması gerekiyordu. 4 büyük takımı da ilgilendiren bu derbi için hakemin öne çıkması en son isteyeceğimiz şey.“Duhuliye.com