Selam millet, yine ortalığı karıştıracak, herkesin diline düşecek bomba gibi bir konuyla karşınızdayız! Malum, kahve hayatımızın olmazsa olmazı. Sabah uyanırken, iş molasında, arkadaşlarla dedikodu seansında... Peki ya o masum sandığımız kahve seçimi, aslında içimizdeki küçük sırrı, yani yaşımızı fısıldıyorsa? Duydunuz mu? Son günlerde sosyal medyayı ve magazin kulislerini sallayan bir iddia var: Kahve tercihlerin, yaşının bir aynası!
Duyduklarımıza göre bu teoriye göre, buzlu, bol şuruplu, kremalı o rengarenk kahveler genellikle genç kuşağın, özellikle de Z kuşağının favorisiymiş. Instagram story'lerini süsleyen, 'influencer' kahveleri de diyebiliriz bunlara. "Benim latte'm sütsüz, şekersiz ama bol köpüklü olsun" diyenler ise genellikle 30'lu yaşların ortasındaki, iş hayatında aktif, "ben kendime bakıyorum" modundaki kesimi temsil ediyormuş. İşin rengi sade kahveye dönünce ise durum daha da ilginçleşiyor. Türk kahvesi, filtre kahve, Americano... Yani o bitter acılığın peşinde koşanlar genellikle daha olgun, belki de hayatın acı tatlı gerçeklerini çoktan sindirmiş ruhlar! Hatta bazı uzmanlar, sadece sade kahve içenlerin hayatı daha 'gerçekçi' yaşadığını bile iddia ediyor, varın siz düşünün!
Peki bu iddialar ne kadar doğru? Gerçekten de kahve bardağımıza bakarak karşımızdaki kişinin kim olduğunu, hatta kaç yaşında olduğunu tahmin edebilir miyiz? Yoksa bu sadece markaların, sosyal medyanın ve belki de bizim kendimize uydurduğumuz eğlenceli bir şehir efsanesi mi? Belki de bazen canımız buzlu caramel macchiato çekerken, içimizdeki genç ruh dile geliyordur. Ya da tam tersi, sade kahve ile kendimizi daha 'havalı' hissettiğimiz için mi o seçimi yapıyoruz? Benim favori kahvem... Aman neyse, ben sırrımı vermeyeyim şimdi! Ama çevrenize bir bakın, ünlülerin elindeki kahvelere, arkadaşlarınıza... Gerçekten bir örüntü var mı?
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Kendi kahve tercihiniz sizi ele veriyor mu? Yorumlarda buluşalım, bu konuyu iyice didikleyelim!