Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kadir İnanır'ın Vefatının Ardından Yıllar Önceki Sözleri Yeniden Gündem Oldu!

Magazin

Administratör
s-d2b30a356eb41490559788d2fe778bf199db3f2e.jpg

Kadir İnanır'ın Vefatıyla Gündeme Oturan Yıllar Önceki O SÖZLER! Ortam Fena Karıştı!

Türk sinemasının tartışmasız efsanesi, 'kötü adamı' bile karizmasıyla sevdiren, duruşuyla hep ayrı bir yerde duran Kadir İnanır'ı kaybetmenin acısı hala taze. Ancak magazin kulisleri ve sosyal medya, usta oyuncunun vefatının ardından bambaşka bir konuyla çalkalanıyor: Yıllar önce sarf ettiği, o dönemde belki de kimsenin bu kadar önemsemediği çarpıcı sözleri! Şimdi ise o sözler, adeta bir veda mektubu gibi yorumlanarak yeniden gündemin zirvesine oturdu ve herkesin dilinde... Peki neydi bu sözler, neden şimdi bu kadar yankı uyandırıyor?

Edinilen bilgilere göre, Kadir İnanır bir röportajında "Ben ölümsüzlüğü perdedeki rollerimde değil, anı yaşarken buldum. İnsanlar beni filmlerimdeki karakterlerle tanısa da, ben gerçek Kadir'i yalnızca kendi içimde yaşadım. Öldüğümde arkamdan sadece filmlerimi değil, yaşanmış bir hayatın, sessiz fısıltıların ve o filmlerin perde arkasında gizli kalan gerçek hikayelerin konuşulmasını isterim. Çünkü ölüm bir son değil, sadece bir perdenin kapanması, başka bir sahnenin başlamasıdır," ifadelerini kullanmış. O zamanlar belki de sıradan bir felsefi söylem olarak görülen bu sözler, bugünlerde adeta Kadir İnanır'ın hayatına ve vedasına dair bir öngörü, bir manifesto gibi okunuyor. Kimi bu sözleri usta oyuncunun 'ölümle barışık' hali olarak yorumlarken, kimi ise kendi gerçekliğini kamusal imajının ötesinde tutma arzusunun son bir dileği olarak görüyor.

Bu sözlerin yeniden gündeme gelmesiyle birlikte, sosyal medyada ve magazin forumlarında farklı yorumlar havada uçuşuyor. Bir kısım, "Ne kadar da erken fark etmiş, resmen kendi vedasını kaleme almış gibi," derken, bir başka kesim ise "Kadir İnanır, her zaman olduğu gibi son sözleriyle bile bize hayat dersi vermiş," yorumunu yapıyor. Sanat camiası ve hayranlar, şimdi bu sözler üzerinden Kadir İnanır'ın hayatına, felsefesine ve bize bıraktığı mirasa farklı bir gözle bakıyor. Onun sadece bir oyuncu değil, aynı zamanda derin bir düşünür ve hayatı sorgulayan bir filozof olduğunu bir kez daha hatırlatan bu sözler, tartışılmaya ve yorumlanmaya devam edecek gibi duruyor.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!