Magazin Editor
Magazin Habercisi
Baraj filminin dizi uyarlamasının başrol ismi Biran Damla Yılmaz SOZCU HAFTASONU’na konuştu. Turkan Şoray’ın 43 yıl once oynadığı filmi yeniden canlandıran Yılmaz, “Kadınlar icin bir araya gelip bir şeyler yapmalıyız ve daha etkili adımlar atmalıyız” dedi. Oyuncu Biran Damla Yılmaz, FOX'taki Baraj dizisinde, Yeşilcam'ın Sultanı Turkan Şoray'ın 43 yıl once hayat verdiği başrolu oynuyor. Baraj'ın dizi uyarlamasındaki roluyle Turkan Şoray'ın beğenisini kazandığını soyleyen Yılmaz “Turkan Hanım'ın canlandırdığı karakteri oynamak cok gurur verici” dedi. Oynadığı karakterin kendisine de cok benzediğini ifade eden guzel oyuncu, “Nehir benim gibi inatcı ve kafasının dikine giden bir kadın” yorumunu yaptı. Daha once ‘Mucize 2 Aşk' filminde Mizgin karakteriyle sevilen Biran Damla, insanların yaşamına dokunan, unuttuklarımızı hatırlatan hikÂyelerin cok kıymetli olduğunu anlattı.
– Oyunculukta ‘Kırılma noktam' diyebileceğiniz bir an var mı?
Aslında ilk işimi 14 yaşındayken aldım. HÂl unutamıyorum o zamanki heyecanımı ve paniğimi. Hicbir bilgim ve tecrubem yoktu. Sonrasında dersler aldım. O zamandan beri de durmaksızın calıştığım icin işi mutfağında oğrenmeye başladım. Cocukken kendi kendime bulduğum bir oyunun ilerideki mesleğim olacağı aklıma hic gelmemişti. Ama cok mutluyum, işimi seviyorum. En onemli noktayı sorarsanız, Mucize 2 Aşk setiydi. Bana cok şey kattı. Mizgin cok guclu bir karakterdi. Bana kendi ozel hayatımda kurduğum insan ilişkilerinde bile cok faydası dokundu.
– Kırgın Cicekler, Mucize 2 filmi ve son olarak Baraj'la ekrandasınız. Rol secimlerinde yuzunuzdeki masum ifadenin ve guzelliğin etkisi nedir?
Guzellik tabii ki avantaj ama surekliliği olmayan bir şey bence. Ben projeleri secerken insanların hayatında yer alan, onlara dokunabileceğimiz hikÂyeler olmasına ozen gosteriyorum. Gormezden gelinenleri gosteren, unuttuklarımızı hatırlatan hikÂyeler daha değerli bence. Yani karaktere sadece masum olarak bakmıyorum. Cok ucuk kacık bir karakteri oynamayı sabırsızlıkla bekliyorum mesela.
– Baraj dizisi aslında 43 yıl onceki Baraj filminin uyarlaması. Siz de aslında Turkan Şoray'ın canlandırdığı karaktere hayat veriyorsunuz. Hic konuşma fırsatınız oldu mu?
Turkan Hanım'ın canlandırmış olduğu karakteri tekrardan benim canlandırıyor olmam cok gurur verici. Kendisinin de beğenisini kazandığımla ilgili bir donuş aldım, evet. Nehir karakteri de benim gibi inatcı ve kafasının dikine giden bir kadın.
DESTEK VERMEYE DEVAM
– Sosyal medyayı aktif kullanıyorsunuz. Orada bir mujde vermiştiniz. “Emekci kadınların sesi olacağım” diye. Detayları belli oldu mu?
Evet, bircok kadın bana mail atmaya başlamıştı. Calışmak istediği ile ya da bir şekilde emekleriyle kurdukları işe destek olmam ile alakalı. Ben de onlara bir hashtag verdim. Paylaşımlarına onu yazarlarsa, bende kendi profilimden onları desteklerim. Yani elimden geldiğince onlara yardım eli uzatmak, omuz omuza vermek istedim.
FARKINDALIK ONEMLİ
– Kadınların ne kadar guclu olduklarını gostermek istediğinizi de belirtmiştiniz. Elbette cok gucluyuz ancak hÂl şiddete, baskıya en cok maruz kalanlar kadınlar. Bu, nasıl değişecek?
Farkındalık… Aslında olaylara tek bir yerden değil de daha geniş caplı bakmamız gerekiyor. Herkes sosyal medyadan duşuncelerini yazıyor. Saygı duyuyorum. Ama oradan bunları yazmak, bir yerlerde olmek uzere olan bir kadını o an kurtaramıyor maalesef. Belki daha etkili adımlar atmalıyız. Gercekten bir araya gelip bir şeyler yapmalıyız.
[h=2]PANDEMİ BİR ARINMA DONEMİ[/h]– Sosyal medya şiddeti diye de bir durum var. En son yaşadığınız olayda sosyal medya paylaşımınıza yapılan yorumlar da bir nevi toplumsal şiddet değil mi?
Evet kesinlikle. O zaman da soyledim. İnsanların soyleyecek cok şeyi var. Ama bazıları da sosyal medyada kendini cok duyarlı bir insanmış gibi gostermek, tatmin olmak icin alakasız noktalara değiniyor. Ben yorumları okurum, gecerim.
– Pandemi, yasaklar, felaketler ve deprem… Herkesi cok etkileyen bir surec yaşıyoruz. Sizi nasıl etkiliyor tum bunlar?
İnsanoğlunun bir imtihandan gectiğini duşunuyorum aslında. Yeni bir donguye giriyoruz. Arınma donemindeyiz. Doğa, evren her şeyi kapsıyor bu dediğimiz. Yeniden terbiye ediliyoruz sanki. Eğer ki bakış acımızı doğru ayarlarsak. Cok verimli bir yıl icindeyiz. Cunku bize cok şey kattı ve aynı zamanda yeniden hatırlattı…
Son guncelleme: 10:31 - 28.11.2020
sizlere www.magazin.biz.tr farkıyla sunulmuştur