Magazin Editor
Magazin Habercisi
[h=3]Kabaklı ve yarma mısırlı ayran corbası tarifi icin malzemeler[/h]
- 1 cay bardağı yarma mısır
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kabak
- 2 diş sarımsak
- 1 lt ayran
- 4 yemek kaşığı suzme yoğurt
- 1 cay kaşığı tuz
- Yarım demet kıyılmış nane
- 4-5 dal kıyılmış dereotu
- 1 cay kaşığı kırmızı pul biber
- Yarma mısırları birkac kez akan suyun altında yıkadıktan sonra suzun. Geniş bir tencereye alıp uzerini 3-4 parmak gececek kadar su ilave edin. Kaynamaya bırakın ve yarma mısırlar yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra suzup bir kenarda bekletin.
- Bu arada zeytinyağını tavada ısıtıp zar şeklinde doğradığınız kabakları ve ince kıyılmış sarımsakları cok fazla zedelemeden kavurup ocaktan alın.
- Yoğurdu iyice cırpıp ayranı ekleyin. Yarma mısır ve kabak dışındaki tum malzemeyi ilave edip cırpın. Karışım yoğun bir kıvamdaysa kontrollu bir şekilde biraz su ekleyebilirsiniz. En son yarma mısırları ve kabakları ilave edin. Tekrar karıştırın. Kabaklı ve yarma mısırlı ayran corbasını buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.