Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

JYP: “K-Pop Sınırına Ulaştı, Bir Sonraki Aşamayı Belirlemek için Özel ve Kamu Sektörü Güçlerini Birleştirmeli”

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

prenses

Member
Katılım
10 Ağu 2019
Mesajlar
744
Popüler Kültür Değişimi Komitesi Eş Başkanı Park Jin Young, 7’sinde yaptığı açıklamada, “Hem ben hem de K-Pop endüstrisine yön veren herkes, K-Pop’ın global yükselişinde kritik bir dönüm noktasına, bir nevi sınıra ulaştığı görüşünü paylaşıyoruz,” dedi.

image.png




O gün Ulusal Meclis Kültür, Spor ve Turizm Komitesi’nin denetim oturumuna tanık olarak katılan Park, durumu şöyle açıkladı:

Bir sonraki büyük atılımı gerçekleştirecek sistemler ve platformlar oluşturmak adına nasıl güç birliği yapabileceğimizi değerlendirirken, hükümetten iş birliği teklifi aldık ve bu da mevcut ortaklığımıza zemin hazırladı.



Yaklaşık 20 yıl önce kız grubu Wonder Girls ile ABD’nin 50 şehrini kapsayan turne deneyiminden bahseden Park:

O yılın Ekim ayında önemli bir kilometre taşına ulaştık: Kore müziği, ülke tarihinde ilk kez Billboard’un Hot 100 listesine girdi.

Aradan geçen 10 yılın ardından, artık Billboard listelerinde zirveye yerleşmek sıradan bir olay haline geldi; devasa konser mekanlarında 50.000 hatta 100.000 kişilik kalabalıkları toplamak da olağan bir durum oldu.



Daha sonra, Popüler Kültür Değişimi Komitesi öncülüğündeki temel girişimler olan Phenomenon Ödülleri ve Festivali ile dünyanın önemli şehirlerinde K-Kültür Merkezleri’nin kurulması projelerini tanıttı.

Phenomenon projesine ilişkin olarak Başkan Park:

Projenin doğası gereği, liderliği özel sektörün üstlenmesinin uygun olacağı sonucuna vardık.

Dört K-Pop şirketi bir araya gelerek yeni bir oluşum, yani her birinin eşit sermaye katkısı ve eşit oy hakkına sahip olduğu, bu dört özel firmayı temsil edebilecek nitelikte bir şirket kurdu.

Kamu ve özel sektörün iş birliği yapmasının en iyi yolunu belirleme sürecini halen yürütüyoruz.

Bunun başarılı bir kamu-özel sektör ortaklığı modeli haline gelmesi için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.



Pann​


1. Yapmayın, sakın böyle bir şeye kalkışmayın

2. K-Pop zirveye ulaştı ve artık düşüşe geçti gibi görünüyor… Yine de bunun durumu kurtarmak için yeterli olacağından şüpheliyim

3. Böyle bir şeye girişmeleri, K-Pop endüstrisinin zirve noktasını aşıp artık gerileme sürecine girdiğinin adeta bir kanıtı… ㅜㅠㅋㅋ

4. Yurt dışında ulusal bir proje olarak kabul görmemesi hiç de şaşırtıcı değil

5. Bırakın kendi seyrinde ilerlesin

6. Lütfen sadece şu bilet karaborsacılarını yakalayın…

7. Hükümet müdahalesi yüzünden hızla çöküşe geçecek

8. K-Pop bir sınıra dayanmış gibi duruyor ama çözüm yolu bu değil bence

9. İnsan 60 yaşından sonra bunamaya başlar derler; adam o yaşa yaklaşırken gerçekten de bunun gerçekleştiğini görüyorum

10. Bu hiç doğru bir yol değil, sakın yapmayın







Kaynak: Pann

The post JYP: “K-Pop Sınırına Ulaştı, Bir Sonraki Aşamayı Belirlemek için Özel ve Kamu Sektörü Güçlerini Birleştirmeli” appeared first on KoreZin.