Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

James Blunt, iskorbut hastalığına yakalandığını itiraf etti

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Başarılı muzisyen James Blunt, katıldığı bir programda universite yıllarından bahsetti. Unliversite yıllarında iki ay boyunca sadece etle beslendiğini soyleyen Blunt, o donemde iskorbut hastalığına yakalandığını soyledi. Dunyaca unlu muzisyen James Blunt, Table Manners adlı bir podcast yayınına katıldı. İngiliz şarkıcı, yayında universite yıllarında iskorbut hastalığına yakalandığını soyledi.
46 yaşındaki muzisyen, 90’lı yıllarda vegan ve vejetaryen olan sınıf arkadaşlarını kızdırmak icin iki ay boyunca sadece et yediğini soyledi. Blunt, hastalık belirtileriyle doktora gidince C vitamini eksikliği yaşadığını ve kendini hasta ettiğini oğrendiğini itiraf etti.
[h=2]“PRENSİP GEREĞİ ETOBUR OLDUM”[/h]Havacılık uretimi, muhendislik ve sosyoloji okuyan Blunt, “İşin sosyoloji tarafında 170 kadın ve sadece 3 erkektik. Bu kadınların hepsi de ya vegan ya da vejetaryendi. Bu yuzden prensip gereği etobur olmaya karar verdim ve bir sure sadece kıyma, biraz tavuk ve biraz mayonez yiyerek yaşadım” dedi.
james-blunt-iskorbut-hastaligina-yakalandigini-itiraf-etti-5f410fdd4e147.jpg
DepoPhotos

Blunt, yaklaşık 6 ile 8 hafta kadar suren etobur diyetinin ardından C vitamini eksikliğinden kanaklanan iskorbut hastalığına yakalandığını belirtti. Doktorunun tavsiyesiyle C vitamini almak icin her akşam portakal suyu icmeye başlayan muzisyen, “Bu defa da neredeyse reflu olacaktım” şeklinde konuştu.
[h=2]İSKORBUT HASTALIĞI NEDİR?[/h]İskorbut, C vitamini (askorbik asit) eksikliği nedeniyle ortaya cıkan bir hastalıktır. Halsizlik, kolayca kanayan ve geriye cekilen dişetleri, ciltte morluklar, eklemlerde ağrı ve yuvarlanan saclar belirtileridir. C vitamini eksikliğinde yorgunluk, iştah azalması, yara iyileşmesinde gecikme, deride kuruluk ve catlamalar, eklemlerde şişmeler olur. Vucut direncinin azalmasından dolayı grip ve nezleye yakalanma riski artar.