Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

''İtaliano Beşiktaş'ı şampiyonluğa oynatır...''

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
TRT Spor'da konuşan Ergin Aslan, Beşiktaş'ın görüşmeler yaptığı teknik direktör Vincenzo Italiano ile ilgili görüşlerini paylaştı.İşte Ergin Aslan'ın görüşleri:İSTEMEZÜK ANLAYIŞI BEŞİKTAŞ'A ZARAR VERİYORErgin Aslan: ‘’Şartlar oluşursa olacak, ne demek bu şartlar? Yani Beşiktaş maddi olarak hocanın taleplerini karşılar. Ama şimdi bak, oluşturulan şartların ya da sunulan şartların burada ne kadar hayata geçirilip geçirilmediği belirleyici oluyor bu teknik adamlar açısından. Bunu hayata geçirecek kısım da tek başına ne bir sportif direktördür, ne bir başkandır, ne takım kaptanıdır, ne bir şeydir. Yani şartların, zeminin hazır hale gelmesi, şartların olgunlaşması, yeni gelen teknik adama alan açılarak kendi fikriyatını, kendi oyun anlayışını, kendi tecrübesini buraya yansıtmaya geliyor, değil mi?Şimdi bunun için de bir alan açmak gerekiyor. ‘Çok zaman’ demiyorum, bunu duymak çok hoşuna gitmiyor yani doğal olarak Fenerbahçelilerin, Beşiktaşlıların, zaman Trabzonspor'un, anlıyorum. Ama zamandan ziyade bir alan açma işi, camia olarak hem taraftarın, hem medyasının, hem teknik adamının, hem Beşiktaş yönetiminin işi, şartları olgunlaştırmak. Çünkü daha öncesinde ne yapıp ne yapmaması gerektiği konusunda çok tecrübe yaşadı Beşiktaş. Tecrübe dediğin şey benzer bir konuyla karşılaştığında bu sefer nasıl davranman gerektiğini daha iyi bilmendir.O yüzden yani niye söylüyorum bunu? Sen daha çok hakimsin, ben de Beşiktaş'ta ismi gündeme geldikten sonra bakıyorum maçlarına bir süredir, taktik anlayışına bakıyorum. Beşiktaş'ın o dününe ve genlerine uygun oyununu yani rakip yarı alanda oynayan, baskılı oynayan, topu rakibe vermeyi hiç sevmeyen, bir an önce geri almaya çalışan ve baskılı ve cesur... Yani futbolun da cesaret oyunu olduğunun felsefesiyle hareket eden bir teknik adam. Bu şöyle anlaşılmasın; ‘Ya bir teknik adam ismi geldi, o şimdi övgüler…’ gibi öyle değil. Ama bu oyun anlayışı aynı zamanda Beşiktaş'ın 3-4 yıldır var olan defolarını daha belirgin hale de getirebilir, daha görünür hale de getirebilir bu oyun anlayışı. O yüzden İtaliano'yla çalış... İtalyano'nun burada mevcut özelliklerinden faydalanmak için orada Önder Özen'in varlığını şans olarak görüyorum. Artık birlikte o anlaşma sağlanırsa, bu oyun anlayışı için elimizdeki oyuncuların hazirununun kaçı buraya uygun? Genellikle dörtlü tercih ediyor savunmada, onu belirtelim.İşte mesele burada şey tabii, o biraz da ‘istemezük’ mantığı çok fazla yani. Bu ‘istemezük’ mantığı çok zarar veriyor. Niye? Kendi istediğim teknik adam, kendi istediğim başkan, kendi istediğim olmayınca camia içerisinde... Bak Fenerbahçe'de de var bu, diyorum ya, birbirine benzer süreçlerden geçiyorlar. Hemen böyle ayağının burkulmasıyla beraber başka bir ortam oluşuyor. ‘Bak biz demedik mi, bak getirme…’ Bu ister istemez herkesi etkiliyor. Takım kaptanından tut yöneticisine, teknik heyetine etkilememesi mümkün değil. Yani alan açmak dediğimden kastım bu aslında. Biraz o camia refleksini gösterip de destek vermek lazım bu süreçte yeni gelecek teknik adama.Şöyle bitireyim: "Yabancı teknik adamlar Türkiye'de şampiyon olamıyor" klişe cümlesi, değil mi? Hep bunu duyuyoruz artık. Ya matematik belki bize Zico'dan beri bunu söylüyor da, Fatih Hoca 1990'da başladı teknik direktörlüğe, 89-90, doğru mu? 2026'dayız. Kaç sene şampiyon oldu? 8. 40 yılda 8 yapmış mesela Hoca. Atıyorum, 24'ü ne yapacağız mesela? Şenol Hoca iki şampiyonluk aldı mesela, değil mi? Şenol Hoca'nın 30 sene şampiyon olamayışını ne yapacağız? Okan Hoca 15 senedir teknik adamlık yapıyor değil mi? 5 tane şampiyonluğu var. Ne olacak şimdi, "9 sene şampiyon olamadı mı" diyeceğiz?Bakın niye olamıyor biliyor musunuz? Biz üst üste 2 sene, 3 sene çalışan yabancı teknik adam en son siz ne zaman hatırlıyorsunuz? Ben Bilic'i hatırlıyorum. Başka? Dön, Gordon Milne çalıştı 2 sene, Süleyman Seba göndermedi, 3, 4, 5'i şampiyon oldu zaten Gordon Milne. Var mı aklınızda iki sene üst üste çalışan büyük takımlarda yarışmacı yabancı teknik direktör? E çalışmıyor ki adam. Fenerbahçe 4 senede 4 teknik direktörle çalıştı, Beşiktaş 4 senede 8 teknik direktörle çalıştı. Dolayısıyla bilmiyoruz ki hangi yabancı teknik adamın burada şampiyon olup olmadığını. Yerli oluyor; yerli 10 sene çalışmış, bir kere olmuş. Bir çalışsın bakalım nasıl oluyor 5 sene mi, 10 sene mi? Bu klişeyi de kırmamız lazım bizim.''“Italiano Şampiyonluğa Oynatır”Programın sonunda Beşiktaş'ın ihtiyaç duyduğu şeyin yalnızca bir teknik direktör değil, aynı zamanda bir proje olduğunu vurgulayan Ergin Aslan, sözlerini şöyle tamamladı:“Şampiyonluk her zaman hedef olmalıdır ancak önemli olan o yarışın içinde kalabilmektir. Vincenzo Italiano'nun kariyeri, doğru şartlar sağlandığında başarılı olabileceğini gösteriyor. Beşiktaş'ta da uygun ortam oluşturulursa takımı şampiyonluk yarışının içinde tutabilecek ve taraftara yeniden umut verebilecek bir teknik adam profili çiziyor.”duhuliye.com