- 3 adet yufka
- 125 g tereyağı
- 1 su bardağı nişasta
Harc icin:
- 500 g ıspanak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 demet taze soğan
- 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
- Tuz, karabiber, pul biber
Uzeri icin:
- 1 cay bardağı erimiş tereyağı
- 1 yumurtanın sarısı
- 1/2 cay bardağı sut
[h=3]Ispanaklı nişastalı borek Nasıl Yapılır[/h]
- Ispanakları yıkayıp suzdukten sonra ince ince kıyın. Taze soğanları da ince doğrayın. Sıvı yağı tavada ısıtıp doğradığınız sebzeleri birkac dakika kadar kavurun. Ocaktan alın, rendelenmiş mozzarella peynirini, tuzu ve baharatını ekleyip tatlandırın. İc malzemeniz hazırdır.
- Yufkaları tezgahınıza serin ve uzerlerini eritilip ılınmış tereyağı ile yağlayın. Yağlanmış yufkaların uzerine tel suzgec yardımıyla nişasta serpin. Yufkaları ortadan ikiye katlayın ve uzerine tekrar tereyağı surun.
- Ispanaklı harcı yufkanın uzun kenarına yayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloları uc parmak genişliğinde keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Uzerlerine surmek icin eritilip ılınmış tereyağını, yumurta sarısını ve sutu iyice karıştırın. Bu sosu boreklerin uzerine dokun.
- 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.