IQ Testi Rüzgarı: Senin IQ'un Kaç? Magazin Dünyası Bile Merakta!
Hepimiz merak etmişizdir: Benim IQ'um kaç? Peki ya o çok beğendiğimiz, zekasına hayran olduğumuz ünlülerin durumu ne? Son dönemde adeta bir akım haline gelen IQ testleri, sosyal medyanın ve hatta magazin gündeminin bile vazgeçilmez bir parçası oldu. Sabah kahvesini yudumlarken bir yandan da "Acaba benim beynim nasıl çalışıyor?" diye düşünmekten kim vazgeçebilir ki? Zira bu testler, sadece sayısal veriler sunmakla kalmıyor; kimliğimizin, yeteneklerimizin ve hatta gelecekteki potansiyelimizin bir yansıması olarak görülüyor.
Peki, sadece mantık sorularından ibaret mi bu zeka? Yoksa duygusal zekamız, sosyal becerilerimiz ya da sanatsal yeteneklerimiz de bu denklemde bir yerlere oturuyor mu? Online'da karşımıza çıkan "X dakikada IQ'nuzu öğrenin!" testleri ne kadar güvenilir, gerçekten bize bir fikir veriyor mu, yoksa sadece keyifli bir zaman geçirme aracı mı? Bu soruların cevabını ararken, magazin dünyasında da kimin daha 'zeki' olduğu, hangi ünlünün ne kadar entelektüel olduğu üzerine hafif atışmalar, hatta iddialar bile dönmeye başladı. Kimi zaman bir şarkının sözleri, kimi zaman bir televizyon programındaki hazırcevaplık, ünlülerin zeka seviyelerini tartıştığımız konular arasına girdi bile.
Bu yeni trendle birlikte, kendi potansiyelimizi keşfetme ve "Acaba benim zihnim ne kadar keskin?" sorusuna yanıt bulma isteği iyice arttı. Belki de kendi IQ'nuzu öğrendiğinizde, kendinize dair yepyeni bir farkındalık yaşayacak, ya da zaten bildiğiniz bir şeyi sadece rakamlarla teyit edeceksiniz. Kim bilir, belki de o meşhur 'dahi' kategorisine girenlerden biri de sizsinizdir! Bu testler eğlenceli birer sohbet konusu olmanın yanı sıra, kendimize dair yeni ipuçları da sunabilir.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Kendi IQ'nuzu merak ettiniz mi, hiç test yaptırdınız mı? Yorumlarda buluşalım!