Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Infantino, 48 Takıma Çıkardığı Dünya Kupası'nı 64 Takıma Çıkarmayı Düşünüyor

Magazin

Administratör
Katılım
1 Haz 2026
Mesajlar
1,583
s-3147947124108435d8958e814dc8be019d192364.jpg


FIFA'da Sular Durulmuyor! Infantino'dan Yeni Bomba: Dünya Kupası 64 Takıma mı Çıkıyor? Deli Mi Ne?!

Futbol dünyası yine Infantino'nun ağzından çıkanlarla çalkalanıyor! Hatırlarsınız, daha yeni 32 takımlı Dünya Kupası'nı 48'e çıkardık diye sevinirken (ya da bazıları şok yaşarken), FIFA Başkanı'ndan bomba gibi bir açıklama geldi: "64 takım neden olmasın?" Vay canına! Pes artık demeyen kaldı mı bilmiyorum ama bu gerçekten şaka gibi değil mi? Sanki masasında bir düğme var ve canı sıkıldıkça basıp "Takım sayısını artır!" komutu veriyor gibi. Bu hızlı değişim rüzgarları, futbolseverlerin kafasında yeni bir soru işareti yarattı: FIFA'nın derdi ne?

Şimdi gelin samimi olalım; 48 takıma bile 'kalite düşer mi?', 'ev sahibi ülkeler bu yükü nasıl kaldırır?' gibi endişeler taşırken, 64 takım demek ne demek? Turnuva kaç ay sürer, hangi statlar yeterli gelir, futbolcuların halini düşünen var mı? Resmen 'Herkes gelsin, top oynayalım!' kafasına doğru gidiyoruz. Bir yandan 'daha fazla ülkeye katılım hakkı' gibi kulağa hoş gelen bir argüman sunulsa da, işin arkasında yatan o devasa ekonomik gelir ve Infantino'nun tarihe 'en çok takımın katıldığı Dünya Kupası'nı düzenleyen başkan' olarak geçme arzusu olduğu fısıltıları dönüyor. Kim bilir, belki de amacımız artık 'en iyilerin yarıştığı yer' olmaktan çıkıp, 'en büyük festival' olmak. Ama bu, o büyülü rekabet ruhuna darbe vurmaz mı sizce?

Anlaşılan o ki, Infantino'nun ajandası dopdolu ve bizi daha çok şaşırtacak gibi duruyor. Bir yanda 'futbolu tüm dünyaya yayma' idealizmi, diğer yanda ise ticari kaygılar ve futbolun özünden uzaklaşma riski... Bu dengeyi korumak giderek zorlaşıyor. Peki siz bu yeni çılgın fikri nasıl değerlendiriyorsunuz? Dünya Kupası'nın 64 takıma çıkarılması gerçekten bir devrim mi olur, yoksa futbola vurulacak en büyük darbe mi?

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!