Magazin Editor
Magazin Habercisi
Dunyanın ilk tesetturlu modeli olarak unlenen Halima Aden, tesetturunu moda gosterilerinde kullanmaktan dolayı pişman olduğunu acıklayarak modelliği bıraktığını duyurdu. Somali asıllı Amerikalı Musluman model Halima Aden, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla, moda alanında calışmak onu dini inanclarından taviz vermeye zorladığı icin podyum gosterilerini bıraktığını soyledi.
COVID-19’A TEŞEKKUR ETTİ
“Covid-19’a teşekkur ederim” diyen 21 yaşındaki model, “Endustriye ara verince sonunda kişisel tesettur yolculuğumda yanlış yere gittiğimi fark ettim” ifadesini kullandı.
Bir marka icin jean kumaşından ortuyu başına takan Aden, “Sanki başortusunu temsil etmek icin bu markalara ihtiyacımız varmış gibi. Onların bize ihtiyacları var. Asla tersi olmaz. Ama o zamanlar herhangi bir ‘temsil’ icin o kadar caresizdim ki, kim olduğumla bağlantımı yitirmiştim” ifadesini kullandı.
Aden ayrıca “Sanki butun maksadımı aşmazmış gibi ‘seksi tesetturlu’ olmak istediğimi hatırlıyorum” sozlerini yazdı.
“KENDİMİ SUCLUYORUM”
Başortusuyle buyuk moda markaları icin yuruyen ilk modellerden biri olduğu icin oncu olarak kabul edilen Aden, sosyal medya paylaşımında, “Tehlikede olandansa fırsatları onemsediğim icin kendimi sucluyorum. Toy ve isyankar olduğum icin kendimi sucluyorum” dedi.
sizlere www.magazin.biz.tr farkıyla sunulmuştur