Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

“İlk seçimde TFF Başkanlığına adayım."

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Hürriyet yazarı ve spor yorumcusu Uğur Meleke, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı için adaylık niyetini bir kez daha açıkladı. İlk olarak 1 Temmuz’da yayımladığı manifestoyla TFF Başkanlığına talip olduğunu duyuran Meleke, bugün yaptığı açıklamada kararını yineledi.“İLK SEÇİMDE ADAYIM”Uğur Meleke, “İlk seçimde TFF Başkanlığına adayım. Sadakat kriterinin yerine liyakati koyacağıma ve bilim odaklı bir yönetim sergileyeceğime söz veriyorum” ifadelerini kullandı. Türk futbolundaki yönetim dilini değiştirmek istediğini belirten Meleke; kulüp aidiyeti üzerinden yürütülen tartışmaları, “takım elbiseli holiganizm” olarak nitelendirdi.MHK’NİN BAŞINA YABANCI İSİMMeleke’nin projeleri arasında en öne çıkan başlıklardan biri Merkez Hakem Kurulunun yeniden yapılandırılması oldu. Mevcut MHK modelinin artık işlemediğini savunan Meleke, kurulun başına Pierluigi Collina, Roberto Rosetti veya Mateu Lahoz seviyesinde uluslararası marka değeri bulunan yabancı bir hakem eğitmeni getirilmesini önerdi. Bu isimle beş yıllık sözleşme yapılmasını isteyen Meleke, söz konusu süreçte hakem eğitimi ve gelişimine odaklanılması gerektiğini belirtti.HAKEMLER KURAYLA ATANACAKMeleke’nin önerisine göre karşılaşmalarda görev yapacak hakemler beş yıl boyunca halka açık şekilde gerçekleştirilecek kurayla belirlenecek. VAR odasının ve yayıncı kuruluşun maç operasyonlarının da kulüp temsilcilerinin denetimine açılması planın diğer maddeleri arasında yer aldı.İŞTE DİĞER PROJELERİUğur Meleke, TFF Başkanlığına seçilmesi halinde hayata geçirmek istediği diğer projeleri şöyle sıraladı:TFF Yönetim Kurulunda eski futbolcu, teknik direktör, hakem ve spor yöneticilerine yer verilmesiVAR odasının denetime açılmasıYayıncı kuruluşun maç rejisinin kulüp temsilcileri tarafından izlenebilmesiStadyum koşullarının yeniden düzenlenmesiYayın havuzu gelirlerinin dağıtım sisteminin değiştirilmesiLig takviminin yeniden hazırlanmasıMaç kadrolarının 23 oyuncuya çıkarılmasıYabancı oyuncu sınırının kaldırılmasıDört yıllık görev süresinin ardından yeniden aday olunmamasıRESMÎ ADAYLIK İÇİN 64 İMZA GEREKİYORUğur Meleke, yapılacak ilk TFF seçiminde aday olacağını açıklamasına rağmen resmî adaylığı henüz kesinleşmiş değil. TFF seçim takviminin başlamasının ardından Meleke’nin başkan adayı olabilmesi için federasyon delegelerinden en az 64 imza toplaması gerekiyor.duhuliye.com