Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

"İdeal 11'i yakalamışsın, bırak oynasın"

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Vincenzo Italiano'nun Beşiktaş'ta ortaya koyduğu genel performansı başarılı bulduğunu belirten Durmaz, Amedspor karşılaşmasındaki tercihlerin ise takımın oyununu olumsuz etkilediğini ifade etti."Italiano'nun Beşiktaş'a oynattığı oyun zevk veriyor"Italiano hakkındaki genel düşüncelerinin olumlu olduğunu vurgulayan Abdülkerim Durmaz, İtalyan teknik adamın duruşuna ve Beşiktaş'a oynattığı futbola dikkat çekti:"Italiano ile ilgili düşüncelerimizi söyledik. Genel kamuoyu gibi düşünüyoruz. Herkes çok beğeniyor, biz de çok beğeniyoruz. Bu adama 'kötü antrenör' diyen ben bir Allah'ın kulunu duymadım. Adamın duruşuna, tavırlarına, maç öncesi ve maç sonrası röportajlarına bakıyorlar. Ciddiyeti, motivasyonu ve Beşiktaş'a oynattığı oyun zevk veriyor. Skorlar da geliyor. Adam iyi. Fakat biz burada kendi futbol görüşümüzü anlatıyoruz. Bunun tartışması sabaha kadar olur. Haklılığı, haksızlığı ortaya çıkmaz.""Rotasyon işini sevmiyorum"Rotasyon konusundaki görüşünün yıllardır değişmediğini belirten Durmaz, çok sayıda oyuncunun aynı anda değiştirilmesinin doğru olmadığını söyledi:"Ben futboldaki bu rotasyon işini hiç sevmem. Tüylerim diken diken olur. Rotasyon diye bir şey varsa da bunun mantıkla yapılması gerekir. Bir oyuncunun sıkıntısı olmuştur, çok yorulmuştur. Ligin 28. haftasıdır, üst üste oynamıştır. Türkiye Kupası vardır, o arada sakatlık geçirmiştir, ayağı morarmıştır, tırnağı düşmüştür... Oyuncularda bunlar çok olur. 'Bunu bir hafta dinlendireyim' dersin. Ama böyle dört-beş kişilik rotasyon olmaz. Beş kişi zaten futbol takımının yüzde 50'si. Kaleciyi çıkardığında 10 kişi oynuyor."Durmaz, Italiano'nun geçmiş takımlarında da sık sık rotasyon yaptığının hatırlatılması üzerine Beşiktaş'taki beklentilerin farklı olduğunu dile getirdi:"Beşiktaş'a geldiğin zaman şampiyon olmayınca başarısızsındır. Avrupa'da müthiş bir yarı final, bir yerlere gelmediysen; Beşiktaş ligde şampiyon değilse Fenerbahçe ve Galatasaray gibi başarısızdır. Kimse Beşiktaş'ı üçüncü yaptı diye sezon sonunda alkışlamayacak. Dolayısıyla ben bu rotasyon işinin çok fazla faydasını futbolculuk dönemimde de görmedim. Hâlâ bu işin hocalar tarafından çok abartıldığını düşünüyorum.""Emirhan ile Agbadou bir uyum yakalamış"Beşiktaş savunmasında Emirhan Topçu ile Agbadou arasında oluşan uyuma işaret eden Durmaz, sezonun henüz başında bu ikilinin bozulmasını doğru bulmadığını belirtti:"Emirhan ile Agbadou iyi bir şey yakalamışlar, bir uyum yakalamışlar. Ligin daha beşinci maçı bitmiş, altıncı maçına çıkacaksın. Aşırı yorgunluk falan yok. 'İki gün önce Marsilya maçı oynandı' deniyor. Marsilya maçı adamı yormaz.""Marsilya galibiyeti futbolcuyu diri tutar"Marsilya karşılaşmasının fiziksel olarak yüksek tempoda geçmesine rağmen elde edilen büyük galibiyetin futbolcular üzerindeki psikolojik etkisinin göz ardı edilmemesi gerektiğini savunan Durmaz, şunları söyledi:"Marsilya maçı çok tempolu oldu, Beşiktaş o gün ölümüne mücadele etti. Ama 'Marsilya maçından sonra takım çok yoruldu' demek doğru değil. Marsilya maçındaki coşku, oyun iştahı; kondisyon olarak seni çok yorsa da o maçtaki oyun zevki, seyirci, alınan üç puan ve Marsilya gibi Fransa futbolunun büyük bir takımına dört gol atmak oyuncuyu diri tutar."Kendi futbolculuk döneminden örnek veren Durmaz, kazanılan büyük maçların oyuncuların fiziksel yorgunluğunu psikolojik olarak geri plana ittiğini belirtti:"Onun zevki, seyircinin beni soktuğu o durum, o coşku beni yormaz. Yorulmuşumdur, anam ağlamıştır ama olsun. Ben birkaç gün sonra yine maça çıkarım. Amedspor maçına da çıkarım. Rotasyonun yorgunlukla alakalı olduğunu düşünmüyorum.""İdeal 11 büyük bir balık yakalamak gibidir"Beşiktaş'ın ideal kadrosunu büyük ölçüde bulduğunu savunan Durmaz, Italiano'nun bu yapıyı mümkün olduğunca koruması gerektiğini ifade etti:"Vlahovic ve Nübel dışında Salih ile Orkun da vazgeçilmez. Trossard var, Murillo var. İdeal 11'i yakalamışsın. İdeal 11 büyük bir balık yakalamak gibi bir şeydir. Yakalamışsın artık ayarını, bırak oynasın. Daha altıncı hafta, beşinci maç bitmiş. Pratik olsun."Rotasyon yapılacak oyuncuların maçların ilerleyen bölümlerinde sahaya sürülebileceğini söyleyen Durmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:"Maçı o kadronla kopardığın an zaten beş oyuncu değiştirebiliyorsun. O dediğin oyuncuları at içeri. Birini 60'ta at, diğerlerini sonra sok. İnsanlar rotasyon konusunda şöyle zannediyor: 'Çarşamba maç oynadık, pazar günü takımın yürüyecek hâli kalmadı.' Hangi maça göre? Çarşamba bir maç oynarsın, deplasmanda bir Avrupa takımından beş tane yersin, takımın yürüyecek hâli kalmaz. Aynı maçta sen beş tane atarsın veya güçlü bir Avrupa takımını 2-0 yenersin, bak bakalım yorgunluk oluyor mu? Eğlence, sevinç ve motivasyon futbolcuyu diri tutar. Hele ligin daha başındayken.""Rotasyonu mağlubiyetin tek nedeni olarak görmüyorum"Amedspor mağlubiyetini tamamen rotasyona bağlamadığının altını çizen Durmaz, buna karşın yapılan değişikliklerin karşılaşmanın gidişatında önemli bir etken olduğunu savundu:"Ben Beşiktaş'ın mağlubiyetini yaptığı rotasyonlara tamamen bağlamıyorum ama bir etken olarak görüyorum. İkinci yarıda Cerny ve Emirhan oyuna girince oyun üstünlüğü değişti. İlk yarıda Beşiktaş'ta hiçbir şey yoktu, pozisyonu yoktu. İkinci yarıda oyun üstünlüğü ve oyun hâkimiyeti tamamen Beşiktaş'a geçti. Miretti de oyuna girdi ve Beşiktaş, Amedspor'u iyice geriye yasladı.""Poku olmadı, 45 dakikayı çöpe attın"Özellikle Vaclav Cerny yerine Poku'nun tercih edilmesini eleştiren Durmaz, ilk yarının Beşiktaş adına kaybedildiğini söyledi:"Baştan formda bir Cerny ile oyna. Poku'yu onun yerine oynattın, hiçbir şey oynamadı. Poku o maçta hiç olmadı. Bir 45 dakikayı çöpe attın zaten. Başına ne geldiyse o 45 dakikada geldi. Yalnız şunu da söyleyeyim; Beşiktaş ilk yarıda çok kötü oynadı, Amedspor da çok iyi oynadı. Planları hep tuttu.""Top da Beşiktaş'ı cezalandırdı"Amedspor'un bulduğu gollerin kalitesine de değinen Durmaz, Beşiktaş'ın kötü oyununun yanı sıra rakibin çok zor şutları gole çevirdiğini belirtti:"Orban çok büyük oyuncu, çok da beğendim. Fakat her zaman öyle şut çıkmaz ve oraya gitmez. Biraz top da sevdi. Diassaba için onu söyleyemem. Onu geçen seneden beri izliyorum, o adam topa iyi vuruyor. Her maç oralardan dört-beş tane şut deniyor ve gol yapmışlığı var."Beşiktaş'ın ilk yarıdaki verimsiz futbolunun bedelini ağır ödediğini ifade eden Durmaz, değerlendirmesini şöyle tamamladı:"Beşiktaş'ın biraz o gün top da cezalandırdı. Sen bu kadar kötü mü oynarsın ilk yarıyı, bu kadar verimsiz mi oynarsın? 'Al sana' gibi oldu. İki tane muhteşem şut geldi. Her maç 45 dakikada iki tane böyle muhteşem şut çıkmaz. Muhteşem şut atarsın, direği sıyırır gider veya yandan gider. Ama Beşiktaş'a denk geldi."duhuliye.com