PASAPORTTA ISLAK İMZA TARİH OLDU! JET-SOSYETEYE YENİ KONFOR MU GELDİ?
Arkadaşlar, duyduk duymadık demeyin! Magazin dünyasının nabzını tutan bizler için son dakika sıcak gelişme: İçişleri Bakanlığı pasaport işlemlerinde radikal bir değişikliğe gitti! Artık o meşakkatli ıslak imza ve mühür peşinde koşma devri resmen kapanıyor! Yani bildiğiniz gibi 'gidin noter tasdikli imza atın, bilmem nereden mühür alın' derdi kalmadı! Bu haberin özellikle sık sık yurt dışına çıkan, moda haftasından ödül törenine, lüks tatillerden iş görüşmelerine koşturan jet sosyetemiz için ne anlama geldiğini bir düşünün! Yoksa o spontane Paris kaçamakları, Miami tatilleri artık daha da kolaylaşacak mı dersiniz?
Düşünsenize, bir anda karar verip 'ben yarın sabah Maldivler'e uçuyorum' diyen sanatçılarımız, influencer'larımız için bu ne büyük bir kolaylık! Artık son dakika pasaport yenilemelerinde ya da vize başvurularında "aman da ıslak imza eksik" stresi yaşamayacaklar. Eskiden bu tarz bürokratik engeller yüzünden iptal olan yurt dışı çekimleri, konserler ya da davetler olurdu. Şimdi ise her şey daha hızlı, daha pratik ve tamamen dijital bir sistemle ilerleyecek. Bu gelişme, ünlülerimizin seyahat planlamalarını ne kadar etkileyecek merak konusu! Acaba kimler bu yeni uygulamadan en çok faydalanacak? Hangi ünlü sima, pasaport kuyruklarında saatler harcamak zorunda kalmayacağı için "oh be" diyecek?
Bu modernleşme adımı, aslında Türkiye'nin uluslararası arenadaki imajına da olumlu katkı sağlıyor. Gelişmiş ülkelerdeki pasaport işlemlerine benzer bir düzene geçiş, hem bizim için hem de dünya genelindeki jet-set için seyahat etmeyi daha cazip hale getirecek. Düşünsenize, kırmızı halıda boy gösteren bir Hollywood yıldızı kadar konforlu ve hızlı pasaport işlemleri! Bu durum, iş hayatından tatillere kadar her alanda ünlülerimizin elini güçlendirecek gibi duruyor. Artık o meşhur "pasaportum yetişmedi" bahanelerini de sanırım daha az duyacağız!
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bu yeni uygulama, ünlülerimizin hayatını ne yönde değiştirecek sizce? Yorumlarda buluşalım!