Magazin Editor
Magazin Habercisi
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı tahin
- 3 diş dovulmuş sarımsak
- 1/2 limon
- 4 corba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yeteri kadar su
- Haşlanmış nohut kullanmayacaksanız 1 gece onceden suya koyup, ertesi gun yumuşayana kadar bekletin. Kıvamının puruzsuz olması icin kabuklarını soyun. Haşlanmış nohutu mutfak robotuna alıp azar azar tahin ekleyerek cekin. Zeytinyağının yarısı ve kalan tum malzemeleri ekleyip cekmeye devam edin. Dilediğiniz kıvama gelene kadar su ekleyin. Eğer humusu daha koyu kıvamlı seviyorsanız suyu daha az ekleyin. Humusu bir tabağa alıp kaşığın arkasıyla şekil verin. Uzerine kalan zeytinyağını ve dilerseniz ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.