Magazin Editor
Magazin Habercisi
ABD’nin Los Angeles’taki Mount Lee tepesinde hareketli dakikalar yaşandı. Meşhur “Hollywood” tabelası, “Hollyboob” meme anlamına gelen (Boob) olarak değiştirildi. “Hollywood” yazısındaki ‘W’ ve ‘D’ harflerinin ‘B’ harfi ile değiştirilmesiyle ‘wood’ kelimesi, Turkce ‘meme’ anlamına gelen argo ifade olan ‘boob’a donuşturen 6 kişi gozaltına alındı.
Los Angeles Polis Teşkilatından (LAPD) yapılan acıklamada, guvenlik kameralarında 5 erkek ve 1 kadının tespit edildiği bunu uzerine harekete gecilerek bir yetişkin derginin kurucusu Julia Rose’un da aralarında bulunduğu grubun gozaltına alındığı ifade edildi. Tabelaya kalıcı zarar verilmemesi nedeniyle soz konusu kişilerin daha sonra serbest bırakıldığı belirtildi.
ROSE: İNSTAGRAMI PROTESTO ETMEK İSTEDİM
Ote yandan, Rose cıplak fotoğraflarından dolayı hesabını askıya alan sosyal medya platformu Instagram’ı protesto icin boyle bir eyleme kalkıştığını soyleyerek,” Benim fotoğraflarımı sansurleyen İnstagramı protesto etmek istedim. Başardığıma inanıyorum” dedi.
EYLEM İCİN 6 AY UĞRAMIŞLAR
Gozaltına alınanların arasında, model Julia Rose’un da bulunduğu belirtildi. Gozaltına alınan gruptaki bir diğer isim olan YouTube fenomeni Jack Tenney de bu fırsatı tepmek tepmek istemediği icin Rose’a eşlik ettiğini, bu ‘şov’ icin aslında 6 aydır uğraştıklarını anlattı.
YAZIYA MUDAHALE SUC SAYILIYOR
Santa Monica Dağları’nda bulunan Hollywood Hills’in Mount Lee tepesinde buyuk harflerle yazan Hollywood yazısı, bir Amerikan kulturu simgesi olarak biliniyor. 1923 yılında tahta ve sac levhadan yapılan, 1978 yılında yıkılıp celikten tekrar takılan ikonik yazıya mudahale edilmesi iyi bir amacla olsa bile suc teşkil ediyor.
sizlere www.magazin.biz.tr farkıyla sunulmuştur