Magazin Editor
Magazin Habercisi
Yapımcılığını Fabrika Yapım, Oner Arslanel, proje tasarımını Ali Leskay’ın ustlendiği Hizmetciler’de başrolleri Deniz Baysal Yurtcu, Algı Eke, Selen Domac, Aleyna Solaker, Yiğit Kirazcı ve Seckin Ozdemir paylaşıyor. Peki Hizmetciler dizisinde kim kimdir?
Deniz Baysal Yurtcu
Ela Sonmez
“Benim kucuk, kendi halinde sıradan bir hayatım vardı. Zengin bir ailenin yanında hizmetci olacağım aklımın ucundan bile gecmezdi. Hayat bazen bize secim yapma şansı vermez. Ben de aradığım cevaplara ulaşmak icin ne gerekiyorsa onu yaptım. O cevaplar da beni yeni sorulara, yeni bilinmezlere surukledi.”
Algı Eke
Atiye Kulaksız
“Cok şukur diyorum her gun. Hic de gocunmuyorum hizmetci olduğum icin. Ne gocunacağım. Ac değilim acıkta değilim. Bir de kocam var… Dalyan gibi. Tek bir eksiğim var şu kucağımda tutacağım bir bebe… Onu da nasip ederse valla dunyada benden mutlusu olmaz.”
Selen Domac
Hacer Tuna
“Belkıs Sipahioğlu’ların evine gelene kadar cocuktum aslında. Asıl hizmetcileri annemdi. Sonra annem bir bez tutturdu elime, tozları aldım. Sonra bir kova verdiler yerleri sildim. O kapıdan cocukluğumu dışarıda bırakarak girdim. Once beslemeleri sonra hizmetcileri oldum”
Aleyna Solaker
Cicek Tuna
“Bir farkım yok sizden. Ben de pek coğunuz gibi sevmediğim bir işte calışıyorum. Siz bir plazada calışıyorsunuz ben bir evde. Aslında aynı işi yapıyoruz. Hepimiz birilerinin hizmetcileriyiz. Benim hayatımda bir de aşk var. Anneme gore olmaması gereken, bana uymayan. Davulun bile dengi dengine calmadığı. Ama gel de kalbime anlat sen bunları”
Seckin Ozdemir
Yiğit Atahanlı
“Benim bencil, sırf kendini duşunen birisi olduğumu soylerler. Haksız da sayılmazlar aslında. Bugune kadar canım ne istediyse onu yaptım ve yaşadım. Pek plan program yapmayı bilen biri de değilimdir. Yaşadıklarım bazıları icin buyuk bir hata gibi gozukse de ben hayat diyorum. Bugun aynı şeyler tekrar başıma gelse hepsini yine yaşardım.”
Yiğit Kirazcı
Aras Atahanlı
“Ben hayatım boyunca hicbir zaman hicbir şeyden memnun olmadım… Babam annemi terk ettiğinde de memnun değildim. Yeni bir aile kurduğunda da… Sonra o ailenin şirketi batırdığını duyduğumda da… Biraz kronik bir durum oldu memnuniyetsizlik artık benim icin. Ama şikÂyetci de değilim aslında. En azından uvey abim Yiğit gibi sorumluluklarımdan kacmıyorum”
Ayşenil Şamlıoğlu
Nimet Atahanlı
“Benim elim her zaman bu ailenin uzerinde olacak. Birinin cıkıp onlar icin kararlar alması, doğru yolu gostermesi gerekiyor. Bunu da benden başka yapabilecek kimse yok. Ama yanlış ama doğru ne yaptıysam bu aileyi korumak icin yaptım. Sonuc bu olsa da ben onlara mutlu olmaları icin bir neden verdim.
Gamze Karaduman
Demet Atahanlı
“Ben mi farklıyım? Farklı değil de renkli diyelim. Ama emin olun ailem benden daha tuhaf. Hicbiri normal değil. Annem tam bir kontrol manyağı. Abim desen… Dunyadaki en sorumsuz insanlardan biri. Onların arasında ben farklı değil normalim aslında. Sadece onlara pek benzemediğim icin, onların kurallarını kabul etmediğim icin beni boyle etiketliyorlar”
Nilay Erdonmez
Gulseren Atahanlı
“Geleneksel bir ailede buyudum. Vakti geldiğinde de hem ailem hem kendim icin guzel bir evlilik yaptım. Kocam… Yiğit… Hem yakışıklı, hem eğitimli, hem de iyi bir ailenin oğlu. Ona aşık olmamam icin hicbir sebep yoktu. Yiğit’e her kadın aşık olur zaten. Kocam cok iyi bilir kadın ruhunu. Kendine hayran bırakmayı, aşık etmeyi. Başlarda anlamamıştım. O halleri, o jestleri sadece bana yapıyor sanıyordum. Yanılmışım!”
Neslihan Arslan
Neslihan Gulkaya
“Şu hayatta kapasiteni bilirsen hic başın ağrımız. Ben şuyum ve şuraya kadar ilerleyeceğim… Bunu bil, planını yap gerisi kolay ama bunun sonu yalnızlık. Benim kendim icin diyebileceğim tek şey yalnız olduğum gerceği”
Hazal Benli
Aslı Coşkun
“Bir kanalım var “Mother of Life” adını duymuşsunuzdur. Bilirsiniz YouTube’da… En baştan soyleyeyim. Ben asla parayla takipci almam. Asla parayla videolarım icin “like” yaptırmam. Bir milyondan fazla takipcim var. Herkes bir şeyler soyluyor. Yok cocuğumu bunun icin kullanıyormuşum, yok onun uzerinden para kazanıyormuşum… Pardon da kocamın kazandığı sadece evin masraflarına yettiği icin bunu yapıyor olabilir miyim?
Servet Pandur
Belkıs Sipahioğlu
“Armağan benim kıymetlim. Uvey oğlum olması bunu değiştiremez! Onun icin her şeyin en iyisini istiyorum. Her anne evladı icin bunu ister. Haksız mıyım? Cicek’i ondan uzaklaştırmak istememin sebebi de bu zaten. Gencler, tecrubesizler. Her şeyi hayallerindeki gibi cok guzel olacak sanırlar. Ama gercek oyle değil”
Cansu Fırıncı
Yaşar Tuna
“Herkes beni kotu bilir, benden korkar, cekinir. Bu da bana istediklerimi yapmak icin gereken ortamı oluşturur. Kimseyi duşunmem, gozunun yaşına bakmam. Boyle bilmeleri işime gelir. Fakat bilmedikleri aslında hic sevilmediğimdir. Biri gercekten sevse beni, yuzume bir gulse her şey bambaşka olur ama gel de bunu onlara anlat.”
HİZMETCİLER DİZİSİNİN HİKAYESİ
Kucuk bir kasabada kendi halinde yaşayan Ela’nın hayatı İstanbul’un unlu ailelerinden Atahanlıların torunlarının kacırılmasıyla bir gunde tumden değişir. Onu luks bir sitenin kapısına getiren gerceğin peşinden suruklenirken hayat ona bu kez bambaşka bir oyun oynar.
Adına Cennet Konakları denen bu luks sitede artık bir hizmetcidir. Birbirinden farklı zengin hayatları tanıdıkca herkesin gercek yuzlerini de gormeye başlar. Ustelik tıpkı zenginler gibi onların evlerinde calışan hizmetcilerin de sırları vardır.
Saklanan sırların ucu Atahanlıların kayıp hizmetcisine dayandığında Ela burada yaşayan hic kimsenin masum olmadığını anlar. Hacer, Atiye ve Cicek de yaşananların birer parcasıdır. Cunku bu sitede hizmetciler sadece evleri değil, patronlarının sakladığı “kirli” camaşırları da temizlemektedir. İşin aslı Cennet Konakları’nda hicbir şey gorunduğu gibi değildir.