Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hindistan’a Giden ABD’li Yayıncı Shoovy, 20 Dolarlık Ödül İçin İki Kişiyi Canlı Yayında Dövüştürdü

Magazin

Administratör
Katılım
1 Haz 2026
Mesajlar
2,165
s-5e07bd0afe14b2666de7b04d5edfa7d8954493f7.jpg


ŞOK ŞOK ŞOK! ABD'li Yayıncı Shoovy, Hindistan'da 20 Dolar Uğruna Canlı Yayında İki Kişiyi Dövüştürdü! Magazin Gündemi Çalkalanıyor!

Merhabalar, magazin dünyasının nabzını tutan sevgili okuyucularımız! Bugün öyle bir olayla karşınızdayız ki, "yok artık" diyeceğinizden eminiz. Son dönemde adı sıkça duyulan, Amerika’dan çıkan ve içerikleriyle tartışma yaratan yayıncı Shoovy, bu kez gerçekten sınırları zorlayan bir skandala imza attı. Hindistan’da yaptığı bir canlı yayın sırasında, sadece 20 dolar gibi cüzi bir ödül uğruna iki yerel kişiyi birbirine düşürüp dövüştürdüğü iddia ediliyor. Bu akıl almaz olay, sosyal medyada hızla yayılarak magazin gündeminin bir numaralı maddesi haline geldi bile!

Peki, bu durum etik sınırların neresinde duruyor? Bir yanda şöhret, para ve izlenme uğruna her şeyi mübah sayan bir içerik üreticisi, diğer yanda ise belki de hayat şartlarının zorluğu nedeniyle bu teklifi kabul etmek zorunda kalan iki insan... 20 dolarlık bir ödülün, iki kişinin fiziksel şiddete başvurmasına neden olması, modern dünyanın ve özellikle canlı yayın platformlarının geldiği noktayı sorgulatıyor. Yayıncılık artık bu kadar mı gözünü kararttı, insan hayatı ve onuru bu kadar mı ucuzladı? Sosyal medyanın "her şey içeriktir" mottosunun vardığı bu nokta, gerçekten düşündürücü.

Olayın Hindistan'da geçmesi de, Batılı bir yayıncının farklı bir kültürdeki insanları kendi "eğlence" anlayışına alet etmesi yönünden ayrı bir tartışma konusu yaratıyor. Bu bir kültürel sömürü mü, yoksa sadece "izleyici ne isterse" prensibinin acı bir yansıması mı? Shoovy'nin bu hamlesi, şüphesiz kendisi için daha fazla "tık" ve "izlenme" anlamına gelecek, ancak geriye kalan vicdani yük ve etik ihlaller ne olacak? Magazin dünyası bu olayı konuşurken, biz de sizlerle birlikte düşünmek istedik.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!