Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Herkes Bir Yerde, Peki Siz Neredesiniz? Yaz Mevsimi, FOMO ve Başkalarının Hayatında Kendini Kaybetmek

Magazin

Administratör
s-be2646c605771b5cdf92fc9d7df87bcba1594ef1.jpg

Yazın En Büyük Sorusu: Herkes Bir Yerde, Peki Sen Neredesin? FOMO Tuzağına Düşüyor Muyuz? 🤔

Yaz geldi, deniz kum güneş üçlüsü akılları baştan alırken, bir yandan da içimizde minik bir kıpırtı, hatta bazen hafif bir endişe... Neden mi bahsediyorum? Tabii ki o meşhur "FOMO"dan! Sosyal medya akışlarımız, tıpkı bir tatil kataloğu gibi, rengarenk fotoğraflar, neşeli hikayeler ve "burada olmak isterdin!" nidalarıyla dolu. Bodrum'da tekne turu yapanlar, Alaçatı'da sörf dersi alanlar, Amalfi Sahili'nde limonata yudumlayanlar... Sanki tüm dünya aynı anda en mükemmel tatili yaşıyor, değil mi? Peki ya biz? Evde battaniye altında film izlerken, ya da ofiste klima karşısında çalışırken... İşte o an başlıyor içimizdeki minik ses: "Acaba bir şeyleri kaçırıyor muyum? Acaba onlar kadar iyi vakit geçirmiyor muyum?"

Bu hissi o kadar iyi anlıyorum ki! Magazin sayfalarını karıştırırken, ünlülerin lüks yatlarında verdiği pozlara bakarken ya da arkadaşımızın uzak bir sahilde attığı "en iyi tatil ever!" temalı gönderisini görürken, ister istemez bir karşılaştırma döngüsüne giriyoruz. Bizim tatilimiz o kadar gösterişli mi? Yeterince eğleniyor muyuz? En güzeli, en pahalısı, en "paylaşılabilir" olanı mı makbul? Aslında hepimiz biliyoruz ki, sosyal medyadaki hayatlar özenle seçilmiş anlardan ibaret. Arkadaşınızın 50 kez denediği ve nihayetinde mükemmel çıkan o zıplama fotoğrafının arkasındaki yorgunluğu, ya da o muhteşem tatilin bütçesini zorlayan kısımlarını genellikle görmüyoruz. Sadece o "mükemmel" anı görüyor ve kendi "gerçek" anlarımızla kıyaslıyoruz. Bu da bizi hem mutsuz ediyor, hem de durduk yere "ben de orada olmalıyım" baskısına sokuyor. Kendi hayatımızı başkalarının kurgulanmış hikayelerinde kaybetmek, sanki hepimiz aynı yarışın içinde gibiyiz, değil mi?

Peki, bu bitmek bilmeyen "herkes bir yerde, ben neredeyim?" çıkmazından nasıl kurtulacağız? Belki de bu yaz, FOMO'ya bir dur demenin tam zamanıdır. Kendi anlarımızın tadını çıkarmak, küçük kaçamaklarımızın keyfini sürmek, belki de o çok gösterişli olmayan ama bize huzur veren anları kutlamak... Unutmayalım ki, en güzel anlar bazen en beklenmedik yerlerde, en sıradan görünen zamanlarda saklıdır. Önemli olan, başkalarının hayatında kaybolmak yerine, kendi hikayemizin tadını çıkarmak ve "mutlu" olmak için illa bir başkası gibi yaşamamız gerekmediğini fark etmek. Yani, belki de bu yazın en trend aktivitesi, kendi anımızın kıymetini bilmek ve "buradayım, ve mutluyum!" diyebilmektir.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yazın FOMO tuzağına düşenlerden misiniz, yoksa kendi huzurunuzu mu seçiyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!