[h=2]Havuç Dilimli Baklava Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 1 paket baklavalık yufka
- 200 gr tereyağ
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 250 gr ceviz içi
- 3, 5 su bardağı şeker
- 3, 5 su bardağı su
- 5, 6 damla limon suyu
- Toz Antep fıstığı
- İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz.
- Kaynayan şerbetimizin içine 5, 6 damla limon suyu sıkıp altını kapatalım.
- Şerbetimiz soğuğa yakın olacak. Baklavalık yufkalarımızı göz kararı iki eşit parçaya ayıralım.
- Arası için tereyağ ve sıvı yağı ocağa alıp sarımsı bir kıvam olana kadar kaynatalım.
- Yağlanmış tepsimize yufkalarımızdan alıp tek tek her katı yağlanacak şekilde tereyağlı sostan 1 er yemek kaşığı dökelim. Her tarafına sürelim.
- Orta kata gelince dövülmüş ceviz içini serpelim.
- Tekrar kalan yufkalarımızı üst üste gelecek şekilde yağlayalım.
- En üste son yufkayı koyduktan sonra görselde ki gibi dikkatlice keselim.
- Tereyağının kalanını üzerine yayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıktıktan 2 dk sonra şerbetini dökelim.
- Ilıdıktan sonra üzerine fıstık serpip servis edebilirsiniz.
- Arzuya göre dondurma ve kaymakla servis edebilirsiniz.
Nefis bir lezzet mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun.
Not ; Tereyağının köpük kısmını kulllanmayalım.