Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Havuç Dilimli Baklava

prenses

Member
Katılım
10 Ağu 2019
Mesajlar
240
[h=2]Havuç Dilimli Baklava Tarifi İçin Malzemeler[/h]
  • 1 paket baklavalık yufka
  • 200 gr tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 250 gr ceviz içi
Şerbeti İçin ;

  • 3, 5 su bardağı şeker
  • 3, 5 su bardağı su
  • 5, 6 damla limon suyu
Üzeri İçin ;

  • Toz Antep fıstığı
[h=2]Havuç Dilimli Baklava Tarifi Yapılışı[/h]
  1. İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz.
  2. Kaynayan şerbetimizin içine 5, 6 damla limon suyu sıkıp altını kapatalım.
  3. Şerbetimiz soğuğa yakın olacak. Baklavalık yufkalarımızı göz kararı iki eşit parçaya ayıralım.
  4. Arası için tereyağ ve sıvı yağı ocağa alıp sarımsı bir kıvam olana kadar kaynatalım.
  5. Yağlanmış tepsimize yufkalarımızdan alıp tek tek her katı yağlanacak şekilde tereyağlı sostan 1 er yemek kaşığı dökelim. Her tarafına sürelim.
  6. Orta kata gelince dövülmüş ceviz içini serpelim.
  7. Tekrar kalan yufkalarımızı üst üste gelecek şekilde yağlayalım.
  8. En üste son yufkayı koyduktan sonra görselde ki gibi dikkatlice keselim.
  9. Tereyağının kalanını üzerine yayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  10. Fırından çıktıktan 2 dk sonra şerbetini dökelim.
  11. Ilıdıktan sonra üzerine fıstık serpip servis edebilirsiniz.
  12. Arzuya göre dondurma ve kaymakla servis edebilirsiniz.
    Nefis bir lezzet mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun.
    Not ; Tereyağının köpük kısmını kulllanmayalım.