Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]Haşhaşlı Revani Tarifi İcin Malzemeler[/h]
[h=2]Haşhaşlı Revani Tarifi İcin Malzemeler[/h]
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sut
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 1 su bardağı irmik
- 4/3 su bardağı sıvı yağ
- Vanilya
- Kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 2 poşet kremşanti
- 1, 5 su bardağı sut
- 1 bucuk su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- En başta şerbeti hazırlıyoruz. Soğuması gerekiyor cunku.
- Şeker ve suyu kaynamaya başlayınca 10 dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Kek icin; yumurta, şeker ve vanilyayı iyice cırpıyoruz (vanilya ile cırpılınca yumurta kokmuyor)
- Daha sonra sıvı yağ ve sutu ekleyip karıştırıyoruz.
- En son kuru malzemeleri ekleyip yağlanmış tepsiye dokup onceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Kek pişip ilk sıcaklığı gidince soğumuş şerbeti dokuyoruz
- Krem şanti icin;2 poşet kremşanti 1 bucuk su bardağı sutle cırpıp kek soğuyunca suruyoruz. Afiyet olsun