Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Harvard Üniversitesi Açıkladı: Bu Aylarda Doğan Bebekler Daha Zeki Olabilir!

Magazin

Administratör
s-86ed2469e93eaebd009665de7b3579c7fd9f6e38.jpg

[SON DAKİKA!] Harvard Bombaladı: Bu AYLARDA Doğanlar Dahi mi Çıkıyor?! 🤯

Canlarım, dedikodu kazanının kaynadığı, en sıcak haberlerin peşinde koştuğumuz magazin dünyasında bugün öyle bir gelişme var ki, eminim herkesin dilinde olacak! Harvard Üniversitesi, evet yanlış duymadınız, Harvard! Hepimizin imrenerek baktığı o prestijli kurumdan bomba gibi bir açıklama geldi: Bazı aylarda doğan bebeklerin, diğerlerine göre daha zeki olma potansiyeli taşıdığı öne sürülüyor! Ben okurken bile "Acaba ben hangi ay doğmuştum?" diye bir iç geçirdim, sizin de öyle olmuştur eminim!

Peki hangi aylar bu kadar şanslıymış dersiniz? Gelen ilk bilgilere göre, özellikle ilkbahar ve yaz başı ayları, yani Mart, Nisan ve Mayıs aylarında dünyaya gelen miniklerin zihinsel gelişimlerinde bir adım önde olabileceği belirtiliyor. Uzmanlar, bu ayların anne karnındaki gelişimden, bebeklerin doğduktan sonra ilk aylarda maruz kaldığı çevresel faktörlere kadar pek çok değişkenin etkili olabileceğini fısıldıyor. Düşünsenize, kaç tane dahi dediğimiz sanatçı, bilim insanı ya da iş insanı bu aylarda doğmuş olabilir? Hani şu hayran kaldığımız isimlerin doğum tarihlerine bir bakmak lazım şimdi, belli mi olur! Sanki doğuştan bir "artı puan"la geliyorlarmış gibi, ne kadar heyecan verici değil mi?

Elbette ki zeka tek bir faktöre bağlanamaz, bu bir gerçek. Her ayın, her mevsimin kendine göre güzellikleri ve avantajları var. Ancak Harvard gibi bir kurumun böyle bir bulguyu paylaşması, ister istemez hepimizi düşündürüyor ve keyifli bir tartışma konusu yaratıyor. Belki de bu, yeni anne babaların doğum günlerinde "Aaa benimki Harvard'a göre zeki doğmuş!" diye şaka yapmasına yol açacak, kim bilir? Sonuçta hepimiz çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesini isteriz ve bu tarz araştırmalar, hem merak uyandırıyor hem de bize farklı bir bakış açısı sunuyor.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Kendi doğum ayınızla ilgili bir bağlantı kurdunuz mu? Ya da çevrenizdeki "çok zeki" dediğiniz kişilerin doğum ayları bu araştırmayla örtüşüyor mu? Yorumlarda buluşalım, bu konuyu hep birlikte masaya yatıralım!