Haluk Levent'ten ŞOK İfade: AHBAP'taki Tartışmalara Son Nokta mı? "Usulsüzlük Diyebilirsiniz Ama Yolsuzluk Diyemezsiniz!"
Son dönemlerin en çok konuşulan isimlerinden Haluk Levent ve kurucusu olduğu AHBAP Derneği etrafındaki sular bir türlü durulmuyor. Özellikle büyük deprem felaketi sonrası yardım toplama ve dağıtım süreçlerinde gösterilen inanılmaz çabanın yanı sıra, zaman zaman ortaya atılan iddialar ve spekülasyonlar kamuoyunun dikkatini sürekli dernek üzerinde tuttu. Haluk Levent'in her açıklaması, attığı her adım büyük bir merakla takip edilirken, şimdi de verdiği ifadenin detayları ortaya çıktı ve gündeme bomba gibi düştü! O çok konuşulan cümle nihayet dilimize pelesenk oldu: "Yapılanlara usulsüzlük diyebilirsiniz ama yolsuzluk diyemezsiniz!"
Peki, bu açıklama ne anlama geliyor? Haluk Levent, bir yandan bazı süreçlerde hataların, eksikliklerin veya prosedürel yanlışlıkların olabileceğini kabul ederken, diğer yandan kesin bir dille "yolsuzluk" yani kişisel çıkar sağlama, zimmetine para geçirme gibi bir durumun asla söz konusu olmadığını vurguluyor. Bu, AHBAP gibi devasa bir operasyonu yönetirken, özellikle acil durum koşullarında, bazı evrak işlerinin, kayıtların veya süreçlerin idealden sapabileceği ancak bunun kötü niyet veya hırsızlık anlamına gelmediği şeklinde yorumlanabilir. Ünlü sanatçının bu net tavrı, kafalardaki soru işaretlerini giderecek mi, yoksa yeni tartışmaların kapısını mı aralayacak, işte asıl merak edilen bu!
Bu ifade, aslında "usulsüzlük" ile "yolsuzluk" arasındaki ince ama kritik farkı bir kez daha gözler önüne seriyor. Birinde prosedürel hatalar, diğerinde ise kasıtlı bir suç unsuru var. Haluk Levent'in geçmişten bu yana gösterdiği şeffaf ve hesap verebilir duruşu göz önüne alındığında, bu açıklamanın ardında yatan gerçekler nasıl bir tablo çizecek? AHBAP'ın karşılaştığı zorluklar, özellikle kamuoyu önünde bu kadar büyüdükten sonra şeffaflık konusunda onlardan beklenen çıtayı ne kadar yukarı çekti? Tüm bu sorular magazin dünyasında ve sosyal medyada hararetli bir şekilde tartışılmaya devam ediyor.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!