Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Halil Sezai’den acıklama: Bu bir itibar suikastıdır

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
İstanbul Tuzla'da komşusunu darbettiği gerekcesiyle tutuklanan şarkıcı Halil Sezai hakkında 13 yıl 10 ay hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi. Tutukluluk halinin devamına karar verilen Sezai, 30 Ekim'deki duruşma oncesi Twitter hesabından konuyla ilgili acıklama yaptı. Tuzla’da komşusu Huseyin Meric’i (67) darbettiği gerekcesiyle tutuklanan şarkıcı Halil Sezai (41) hakkında, 5 ayrı suctan toplamda 3 yıl 7 aydan, 13 yıl 10 aya kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, gonderildiği mahkemece kabul edildi. Anadolu 12. Asliye Ceza Mahkemesi, hazırladığı tensip zaptında duruşmanın 30 Ekim’de yapılmasını kararlaştırdı.
Sanık Halil Sezai’nin avukatınca yapılan tahliye talebinin ise reddine karar veren mahkeme, sanık Sezai’nin uzerine atılı sucu işlediğine dair somut deliller bulunması, tutuklama nedenlerinin devam etmesi gibi gerekcelerle tutukluluk halinin devamına karar verdi. Karar uzerine Halil Sezai sosyal medya hasabından acıklama yaptı.

Halil Sezai’nin acıklaması şu şekilde:
“KİMSE BANA ‘ASLINDA NE OLDU?’ DİYE SORMADI”
* Gunlerdir kamuoyunda tutuklu yargılanmama gerekce olan olaylar hakkında pek cok şey yazılıyor, anlatılıyor, soyleniyor. Herkes kendi dunya goruşu, değer yargıları uzerinden soz soyluyor, yorum yapıyor, hukum veriyor…
* Kimse de bana, “Aslında ne oldu? Nasıl oldu?” diye sormadı, sormuyor ama on yargılar hakkında kamuoyu yargısına donuşuyor. Korkarım ki bu kamuoyu yargısı, adli yargıyı yonlendirici bir baskı oluşturmak amacıyla, bilmediği (ama tahmin ettiğim) nedenler ile pompalanıyor.
“ADALET YERİNİ BULUR”
* Bakın, savcılığa sunulan kamera kayıtlarının kesilip bicilmiş olması, bazı yerlerin sesinin acılıp bazı yerlerin kısılmış olması, basının ve kamuoyunun yalan bilgilere yonlendirilmesi, yargıyı tesir altında bırakacak yalan haberlerin olması bunlara hic birinden kaygın duymuyorum. Gecte olsa gercekler gorulur ve adalet yerini bulur.
* Ancak, beni ezan ve inancım yuzunden yargılama, linc etmeye kalkışmasını kaldıramıyorum…
* Şimdiye kadar insanlığa, doğaya karşı vicdanı sorumluluğumun olduğunu bilerek yetiştirildim ve kendimi yetiştirdim. Paylaşmanın kutsallığını deneyimledim. Maddi manevi imkanlarımı insanlarla ve doğada ki canlılarla paylaştım.
* Elimden geldiğince mutlu etmeye calıştım, benimde mutluluğa ihtiyacım olduğu nicin… Allah’tan kendi adıma hicbir şey istemedim aşk dışında…
“EZAN BİR KOPRUDUR”
* O’nun ne istediğini anlamaya calıştım. O’nu dinledim. Hissetmeye calıştım. Ezan bir kopru ve vicdanı sorumluluklarımı hatırlatan kutsal bir cocukluk yadigarıdır…
* İşte tam da bu yuzden, beni buradan yaralamaların, yargılamalarına musaade edemeyeceğim. Ezan saati ile denk geldiğim konserlerimde ara verdiğim icin cok matah bir durummuş gibi haberlerimin yapılmasına nasıl şaşırdıysa, şimdi de aynı şaşkınlık ve kızgınlık icindeyim.
* Kim neye inandırsa inansın… Kim ne yer ne icerse icsin bu beni ilgilendirmez. Ancak tek derdimiz sadece YouTube iceriği cekmek olduğu zaman diliminde (yaklaşık 6 ay) her defasında, verandasında kurduğu hoparlorle icki masasına coreklenip ezan acmasının sebebinin icine iyi niyet arayamam…
* Ezanı kişisel husumeti icin bir tahrik ve taciz aracı olarak kullanılmasını yediremedim. Yansıtılan algının tam aksini savunduğum bir tepkinin, şeytani bir şekilde bu duruma getirilmesini hazmedemiyorum. Evet, bunu daha soğukkanlı, daha sukunetli yapamadığım icin uzgunum. İnsanız…
* Sizlerden ricam, benim de soyleyeceklerim olduğundan haberdar olmanız ve benim acımdan da olaylara bakmanız. Hem de kendi objektifliğiniz ile. Bu şahsın eylemlerine, gercekliği oluşturmak vicdani bir gorevdir.
“SIRTIMDAKİ DOVMEYİ İNCELEMESİNİZİ İSTİYORUM”
* Son olarak, her ne kadar boyle bir ispatta bulunmak durumunda kalmayı gururuma yediremesem de, sırtımda ki dovmeyi incelemenizi rica ediyorum. Arama motoruna Halil Sezai dovmesi yazmanız yeterli.
halil-sezai-den-aciklama-bu-bir-itibar-suikastidir-5f8d44929c81e.jpeg
Halil Sezai’nin acıklamasında bahsettiği dovme.

* Kurumuş bir ağacta acmış tek bir yeşil yaprak var. Ne yazıyor ustunde? Sevgiler.
halil-sezai-den-aciklama-bu-bir-itibar-suikastidir-5f8d4492cd845.jpeg

İlginizi Cekebilirİddianame kabul edildi, tutukluluğa devam

halil-sezai-den-aciklama-bu-bir-itibar-suikastidir-5f8d449316037.jpg

İlginizi CekebilirHalil Sezai'nin cezaevinde saldırıya uğradığı iddialarına yalanlama

Son guncelleme: 15:54 - 17.10.2020