Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

“Geçen seneki Beşiktaş kimyasından farklı bir takım var”

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Ahmet Kandemir: "Öncelikle Beşiktaş 3 senedir EuroCup'ı kazanarak EuroLeague'e kalmak istiyordu. Bunun için de 3 senedir kulüp olarak bunu istiyorlardı, genel menajer, antrenör ile...Bu lige kaldıklarında fakat 3 sene içerisinde EuroLeague için çok da hazır bir planlarının olmadığı ortaya çıktı. En azından kadro yapılanması açısından baktığımızda diğer taraftan sponsorluklar, sponsor olarak EuroLeague'in bütçeleri çok yüksek, giderleri çok yüksek fakat gelirleri çok düşük olan bir mecra.O yüzden tribün gelirleri, sponsor gelirleri EuroLeague'de kalmak için önemli. Gördüğümüz kadarıyla şu an harcanan tüm paraların, kulübün kendi bünyesi içerisinden harcanarak bir şeye gidildiği mutlaka gelirlerin arttırılması gerekmektedir.Kadro yapılanmasıyla ilgili de tabii ki özellikle genel menajerin hem de antrenörün tam takım kurma dönemlerinde, yaz dönemlerinde çok uzun sürelerde milli takımlarda görev yapıyor olmalarından dolayı bence kadro planlamasında da çok şey olduğunu düşünmüyorum.Oynanan iki maça gelince bence çok kötü oynadıklarını düşünmüyorum. Özellikle Maccabi maçında çok ciddi, geçen seneki Beşiktaş kimyasından farklı bir takım var ortada. Geçen sene müdafaası daha kuvvetli olan, daha agresif müdafaa yapıp, onun üzerinden sahada skor üreten bir takımdı. Şimdi tamamen dış şut yüzdesiyle oynayan bir takım haline geldi. Maccabi maçında çok yüksek yüzdeyle attığı için bu iyi gözüktü ama sonuç olarak, genel olarak bu kadar yüzdeyle atmak kolay değil.O yüzden mutlaka Beşiktaş'ın hem oyuncu eksikliklerini tamamlamak hem müdafaadaki sorunlarını tamamlamak zorunda çünkü maçın belli bir döneminde, özellikle ilk maçta 17-18 sayı öne geçtikten sonra çok kolay skorlar yediler. Özellikle çember altında savunmakta çok zorlanıyorlar.Bu arada Maccabi'de çok böyle müdafaa tarafı çok kuvvetli bir takım değildi. Daha kolay pozisyonlar buldular. Maçlar sertleştikçe bu kadar kolay pozisyon bulabileceklerini düşünmüyorum, o yüzden takımsal şeylerin arttırılması gerekiyor. Takımsal özelliklerin arttırılması gerekiyor. Sonuçta ilk maçı da kazanıp 2'de 2'de başlayabilirdi.Sosyal medyada genellikle kadronun yapılanmasında eksikliklerin, bence şanssızlıklar da oldu, hastalıklar gibi... Genel yapıda antrenöre sanki futbol ile basketbol çok karıştırılıyor. Basketbolda kulüp yöneticileri veya şube yöneticileri antrenörden habersiz oyuncu almazlar. Basketbolda kararları tamamen antrenör verir. Kulübün genel menajeri teklif edilen oyuncuları antrenöre sunar, antrenör o oyuncular içerisinde tercih yapar. Benim gördüğüm Beşiktaş kadro yapılanmasında en büyük problemlerden bir tanesi, takım seviyeleri, kuvvetleri arttıkça o daha belirginleşecek, point guard pozisyonunda size çok küçük Beşiktaş'ın. Hem Berk Uğurlu hem de Devon Dotson birlikte EuroLeague için size olarak sıkıntı yaşayacaklarını düşünüyorum...."Duhuliye.com