Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gece yemeği ve alkolu keserek kilo verin

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Gec saatlerde yemek yeme alışkanlığı, fazladan kalori almanıza, rahat uyku uyuyamamanıza ve kilo almanıza sebep olabilir. Alkollu ve alkolsuz ickiler de fazlaca karbonhidrat icerdiğinden hissetmeden kalori almanıza sebep olur. Gece yemek yeme ve alkol alışkanlığınızdan vazgecerek, daha sağlıklı bir hayat yaşayabilir ve kilo verebilirsiniz.
1.Adım
Yeterli miktarda karbonhidrat, protein ve yağ iceren dengeli bir kahvaltı yapın. Erken kalkın ve gune zinde başlamanız icin gereken besinleri iceren bir kahvaltı yaptığınızdan emin olun. Yumurta, tost ve portakal suyu ya da yulaf ezmesi ve meyve iceren bir kahvaltı sağlıklı secimler arasında olacaktır.
2.Adım
Ne pişireceğinizi ve ne yiyeceğinizi onceden bilin. Haftalık bir beslenme planı hazırlayın ve oğunlerinizi buna gore gercekleştirin. Saat 10’dan once kahvaltı, oğlen yemeği ve akşam yemeği yemenize imkan veren bir cizelge hazırlayın. Akşam yemeğinizi 8’den once yemeye gayret gosterin. Balık ve tavuk gibi sağlıklı yağ ve yağsız protein iceren dengeli bir oğun gecirin.
3.Adım
Gece acıktığınızda su icin. Susuzluk ve aclık hissi bazen bunye tarafından karıştırılmaktadır. Aclık hissettiğinizde midenizi bastırması icin yatağınızın kenarında bir şişe su bulundurun.
4. Adım
Evde ya da işyerinde alkol bulundurmayarak alkolu kolay erişebileceğiniz yerlerin dışarısında turun. Canınız cok fazla alkol cektiğinde şıra, boza ya da benzeri keskin icecekler tuketerek bu isteğinizi bastırın.
[h=2]Tavsiye ve Uyarılar[/h]Sert ve şekersiz şekerlemeler ve sakızlar aclık hissini bastırmanıza yardımcı olabilir. Farkında olmadan bir şeyler yememek icin akşam yemeği sonrası televizyon karşısında uzanmaktan kacının.
Alkol ve diğer icecekler hic hesapta olmayan kalori alımına sebep olabilir. İngiliz Sağlık Hizmetleri’nin acıklamasına gore, bir bardak şarapta bir dilim kekle eşdeğer kalori bulunmaktadır. Ayrıca, alkolle birlikte alınan tuzlu fıstık, tuzlu mısır ve cips gibi bircok cerez de oldukca sağlıksız olup yuksek miktarda kalori icermektedir. Meyve suyu, milk-shake, ve sutlu kahve gibi bircok alkolsuz icecek de oldukca yuksek miktarda kalori icermekte olup kilo vermenize engel olabilir.