Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gazpacho Corbası Tarifi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Merhaba değerli E-Tarifler.Com ziyaretcileri. Bugun sizlere pek cok unlu restoranın sır gibi sakladığı gazpacho corbası tarifini vereceğiz. Muhtemelen dunyanın en unlu soğuk corbası olan gazpachonun kokeni İspanya’ya dayanır. Ancak şimdilerde her yerde gorebileceğiniz bir corbadır ve yaz mevsiminde bahcede yenilen yemekler icin de mukemmel bir secimdir. Ayrıca corbayla birlikte ana yemekler de yapmak istiyorsanız Et Yemekleri, Pilav Tarifleri veya Salata Tarifleri bolumumuze de mutlaka goz atmalısınız.
Hazırlanış suresi: 12 dakika;
pişirme suresi: 5-6 dakika;
soğuma suresi: 4-8 saat
6 KİŞİLİK
MALZEMELER
900 gr soyulmuş ve cekirdekleri cıkarılmış olgun domates
1 adet soyulmuş ve gelişiguzel doğranmış salatalık
2 adet cekirdekleri cıkarılmış ve kabaca doğranmış kırmızıbiber (dolmalık)
2 diş dovulmuş sarmısak
1 adet kabaca doğranmış soğan
2 yemek kaşığı / 30 mi elma sirkesi
Yarım su bardağı / 120 mi zeytinyağı
4.5 su bardağı / 250 gr beyaz galeta unu
2 su bardağı / 450 mi buzlu su
Tuz ve cekilmiş karabiber
Servis icin buz kupleri Susleme icin:
2-3 yemek kaşığı / 30-45 mi zeytinyağı
4 kalın dilim kabuğu alınmış ve kup şeklinde doğranmış ekmek
2 adet soyulmuş, cekirdekleri alınmış, kucuk kupler halinde doğranmış domates
1 adet cekirdekleri alınmış, kucuk kupler halinde doğranmış yeşilbiber
1 adet cok ince dilimlenmiş kucuk soğan
1 kucuk demet kıyılmış maydanoz
[h=2]Gazpacho Corbası Tarifi[/h] Geniş bir kasede domatesleri, salatalıkları, biberleri, sarmısak ve soğanları karıştırın. Kaseye sirkeyi, yağı, galeta ununu ve suyu katarak iyice karıştırın. Bu karışımı mutfak robotunda pure haline gelene kadar cekin. Geniş bir kaseye aktardıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. En az 4 saat soğutun.
Suslemeyi hazırlamak icin yağı bir tavada kızdırıp ekmek kuplerini icine atın
Ekmekleri her tarafı kahverengileşene kadar orta ateşte ara sıra karıştırarak kızartın Ekmekleri kevgirle kağıt mutfak havlusunun uzerine alıp yağlarını suzerek kucuk bir tabağa koyun Diğer susleme malzemelerini ayrı bir kasede ya da servis tabağında servis yapın.
Soğumuş gazpachoyu kaselere koyarak buz kuplerini ilave edin ve hemen servis yapın. Susleme malzemelerini koyduğunuz tabakları corbanın yanında sunun.
ŞEFİN ONERİSİ
Sebzeler ile sirkenin karışımı cok katı bir pure haline gelirse biraz daha su ekleyebilirsiniz. Corbayı soğutmadan once ustunu strec filmle ortun.