Magazin Editor
Magazin Habercisi
Sports Digitale kanalında Beşiktaş ile ilgili görüşlerini paylaşan Şansal Büyüka şunları söyledi:BU KADROLAR BEŞİKTAŞ'IN BÜYÜKLÜĞÜNE YAKIŞMIYORŞansal Büyüka: ‘’Önce şuradan başlamalıyım. Beşiktaş'ın mabedinde Sergen Hoca'nın kafasına hem de VIP tribününden su şişesi fırlatılmasını asla kabul etmiyorum ve teessüflerimi bildiriyorum. Sergen Hoca, Beşiktaş'ın hafızasıdır. Beşiktaş'ın simgesidir. Beşiktaş'ın tarihidir. Başarılı olur olmaz o ayrı bir yer. Bunu hak etmiyor Sergen Hoca. Bu ‘Sorumlusu değilim’ dediğini bir yere kadar kabul ederim. Bir yerden sonra kabul etmem. Devre arasında sen varsın. Devre arası transferlerini sen yaptın. Buradan sorumlusun hocam. He geldiğin yerden devre arasına kadar bir sorumluluğun yok. %100 kabul ediyorum ama devre arasından sonra %100 sorumlusun. Beşiktaş'ın bu kadroyla şampiyon olma ihtimali %0. Açık konuşalım. Şimdi seneye kim oynar diye düşünüyorum. Beşiktaş'ta Orkun Kökçü, Olaitan, Murillo da geldiği gibidir. Eski El Bilal Toure ve Cerny. Yani Cerny'i sok çıkar, sok çıkar illallah dedirtti. Ben Sergen Hoca'nın yani en büyük hatalarından birinin Cerny'le bu kadar oynaması olduğunu düşünüyorum.Şimdi baktığında senin Galatasaray kadar, Fenerbahçe kadar iyi kadro kuramazsan şampiyon olma ihtimalin ortaya çıkar mı? Mümkün değil, çıkmaz. Şimdi dört stoperin var. Birinci sınıf bir tane stoperin var mı? Birinci sınıf bir tane Agbadou diyorlar. Bana göre ikinci sınıf stoper. Uduokhai'yi beğeniyorum ama ikinci stoper olur. Djalo var ikinci stoper olur. Sen Masuaku'yu yolladın ya. Süper Lig'in en iyi sol bekiydi. Rafa Silva'yı yönetemedin. Gedson Fernandes'i yolladın ya. Gedson Fernandes Süper Lig'in iki taraflı en iyi oynayan, en etkili orta saha oyuncusuydu. Muci'yi yolladın ya. İnanılmaz. Muçi gitti. Sen de Ndidi, Olaitan ve Aslani toplam 8 gol attı. Muç'nin 18 golü var benim bildiğim. Yani Beşiktaş bırak kadroyu takviye etmeyi. Mevcut iyi kadroyu da bozdu Beşiktaş. Ha buna bir Serdal Adalı'nın gücü yeter mi? Serdal Başkan da transferi iyi bilir. Yani Quaresma'lı kadroları Serdal Adalı kurdu. Beşiktaş'ın şampiyonluk yıllarında falan çok önemli katkıları var. Ama Beşiktaş öyle noktaya geldi ki bir Serdal Adalı yetmez. Çok büyük paraya ihtiyaç var.Şampiyonlar Ligi gelirin yok, Avrupa Ligi gelirin yok, o yok, bu yok. Son derece kısıtlı gelirin var. Tesis, o, bu yapacağız, dediniz. Şuradan kazanacağız, dediniz. Henüz onlar da ortada yok. Yani bari Semih Kılıçsoy'u yollamasan yarım saat sana çıkar, oynar. Nereden baksan 10-15 gol atardı. Atmaz mı? Atardı. Beşiktaş, ‘Hani gölge etme başka ihsan istemem’ demişler ya tam da o durumda. Bırak transferi gölge et diye takımını bozdu. Ben burada Sergen Hoca'yı bazılarının da katkısı var, etkisi var. Eleştiririm açıkçası. Kaldı ki Serkan Reçber'in de futbol aklına ben çok inanırım. Beşiktaş en az Galatasaray, Fenerbahçe kadar iyi kadro kurmazsa şampiyon olamaz. Ha yazık değil mi? Beşiktaş seyircinde her Kasım ayında misafir sanatçıya dönüyor. Galatasaray'la Fenerbahçe şampiyonluk yarışı yapıyor, Beşiktaş seyrediyor. Olacak şey değil. Beşiktaş da bunu hak etmiyor. Beşiktaş kulübü bunu hak etmiyor. Beşiktaş tarihi bunu hak etmiyor. Sen daha 5 sene öncenin şampiyonusun ya. Beşiktaş takımı. Büyük oynayacaksınız. Büyük oyuncu alacaksınız. İkinci sınıf oyunculardan vazgeçeceksiniz. Beşiktaş'ta ikinci sınıf oyuncular çok ciddi ağırlıkta. Çok fazla oldukları için Beşiktaş istediği sonuçları alamıyor. Bu kadro yapısıyla ve bu anlayışla da alamaz. Çıtayı bir falan değil birkaç kat yükseğe çıkaracaksınız, koyacaksınız. Şu da var. Beşiktaş seyircisine de hayranım hiç boş bırakmadı tabii. Kardeşim hiçbir iddian kalmamış. Neredeyse ona buna maç oynuyorsun. Sen tribünleri full çekiyorsun ya. Tebrik etmek lazım. Hiç olmazsa o seyirci için bir şeyleri düzeltin. Beşiktaş'ın büyüklüğü bu kadar sıradan kadroyu hak etmiyor. Bu Beşiktaş'a saygısızlık. Beşiktaş çok daha iyi kadro kurmak zorunda. Ama bu yükü de getirip Koca Beşiktaş camiası olarak bir Serdal Adalı'nın üstüne yüklemeyin. Bir silkelenin. Bir kurtuluş harekatı yapın. Bir birleşin. Beşiktaş için bir ateş yakın. Bir alev parlatın. Gelsinler. Türkiye'de çok önemli çok ciddi Beşiktaşlı iş adamları var. Ekonomistler var. Holdingler var. Hani Beşiktaş'ta birleşirse Beşiktaş'ın inanılmaz bir gücü ortaya çıkar. Beşiktaş bunu da beceremiyor. Unutmayalım ki son kongrelerde bir de sille, tekme, yumrukla Beşiktaş kongreleri izlemeye başladık. Ya nasıl olabilir bu ya? Beşiktaş'ta beyefendi kulüp Beşiktaş diyoruz, ki öyle. Efendi kulüp Beşiktaş diyoruz. Bunlar Beşiktaş'ta nasıl oluyor ya? Beşiktaş'ta radikal değişikliğe ihtiyacı var. radikal biçimde ama birinci dereceden 4-5 futbolcunun dışında bütün takımı yenilemen lazım birinci sınıf kalitede oyuncularla.Ha bulabilir misin? Zamanın yeter mi? Paran yeter mi? Bu konuda Beşiktaş çok daha sıkıntıda, çok daha zor durumda. Ben Beşiktaş'ın gelecek senesini de açıkçası bir mucize olmazsa çok parlak görmüyorum.''duhuliye.com