Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

FRANSIZ GAZETECİ ŞAŞKINA DÖNDÜ: “HAYATIMDA BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM”

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’nin ilk haftasında Marsilya’yı 4-1 mağlup ettiği karşılaşmada siyah-beyazlı taraftarların oluşturduğu atmosfer, Fransız basın mensuplarını da etkiledi.Mücadeleyi saha kenarından takip eden Fransız spor gazetecisi Sacha Nabet, maçın ardından Tüpraş Stadyumu önünde çektiği videoda yaşadığı şaşkınlığı anlattı.“TÜRKİYE BAMBAŞKA BİR ŞEY”Tüpraş Stadyumu’ndan ayrıldıktan sonra kulaklarının hâlâ çınladığını belirten Nabet, sözlerine şu ifadelerle başladı:“Vay canına… Arkadaşlar, Beşiktaş’ın stadından yeni çıktım. Stat hemen arkamda. Nasıl bir atmosferdi! Gerçekten bana yalan söylememişsiniz; Türkiye bambaşka bir şey.”Fransa’nın atmosferiyle öne çıkan statları Vélodrome ve Geoffroy-Guichard ile Tüpraş Stadyumu’nu karşılaştıran Nabet, Beşiktaş taraftarını ayrı bir yere koydu:“Geoffroy-Guichard’dan, Vélodrome’dan ve diğer statlardan bahsediyoruz ama arkadaşlar, bütün saygımla söylüyorum, aynı seviyede değiller. Bu çok daha güçlüydü. Gerçekten şoke oldum.”“KULAKLARIM HÂL ÇINLIYOR”Beşiktaş’ın desibel rekoruna da değinen Fransız gazeteci, rakamdan tam olarak emin olmadığını belirterek şunları söyledi:“Beşiktaş’ın bir stadyumdaki desibel konusunda dünya rekoru var. Yanılmıyorsam 141 desibel ve bunun bir nedeni var. Kulaklarım ağrıyor, hâlâ çınlama yaşıyorum. Stattan çıktım ama kulaklarımdaki uğultu devam ediyor.”Karşılaşmayı tribünden değil, saha kenarından izlediğini anlatan Nabet, gürültüyü bu nedenle çok daha yoğun hissettiğini dile getirdi:“Ben saha kenarındaydım. Sanırım bu yüzden sesi tribünde bulunduğumdan çok daha güçlü hissettim. Ama inanılmazdı.”“BÜTÜN STAT AYNI ANDA SÖYLÜYORDU”Maçın bir devresini bir kalenin, diğer devresini ise karşı kalenin arkasından takip ettiğini söyleyen Nabet, tribünlerin tamamını gözlemleme fırsatı bulduğunu ifade etti:“Karşılaşmanın bir yarısını bir kalenin arkasında, diğer yarısını da öteki kalenin arkasında izledim. Böylece stadın iki tarafını da görme imkânım oldu. Bütün stat şarkı söylüyordu. Hayatımda ilk kez böyle bir şey gördüm.”Beşiktaş tribünlerinin tek bir merkezden değil, stadın tamamından aynı anda destek verdiğini vurgulayan Fransız gazeteci, sözlerini şöyle sürdürdü:“Bütün stat derken yan tribünler bile ayaktaydı. Herkes aynı anda, senkronize biçimde tezahürat yapıyordu. Sadece bir kale arkası bir şey söylemiyordu; aynı tezahürat stadın her tarafından geliyordu. Bu nedenle sesin şiddeti katlanarak artıyordu.”“BÖYLE BİR ISLIK HİÇ DUYMADIM”Marsilyalı futbolcuların topla buluştuğu anlarda yükselen ıslıklardan da etkilendiğini belirten Nabet, “Islıkları size anlatmama bile gerek yok. Hayatımda böyle güçlü bir ıslık duymadım. Her şeyi kaydettim, hepsini göstereceğim. Yemin ederim, şoke oldum” ifadelerini kullandı.“PRAG’I DA GEÇTİ”Dünyanın farklı ülkelerinde yaklaşık 30 statta maç izlediğini anlatan Nabet, daha önce kendisini en fazla etkileyen atmosferin Prag’da olduğunu ancak Beşiktaş taraftarının bunu da geride bıraktığını söyledi:“Dünyanın her yerinde yaklaşık 30 stat gördüm. Beni bu kadar etkileyen tek stat Prag’daydı. Fakat sanırım burası Prag’ı da geçti. Biraz sakinleşip düşünmem gerekiyor ama gerçekten vay canına… Beşiktaş konusunda bize söylenenler doğruymuş.”Duhuliye.com