Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

FIFA Başkanı Infantino'dan İtalyanları Kızdıracak Şakalar Geldi

Magazin

Administratör
Katılım
1 Haz 2026
Mesajlar
233
s-9850cb9ccfe85843c116de3ecc2f51a578cdbdfb.jpg


SON DAKİKA: FIFA Başkanı Infantino'dan İtalyanlara Olay Sözler! Şaka mı, Gaf mı? Ortalık Karıştı!

Herkese merhaba magazin tutkunları! Bugün magazin gündeminin zirvesine oturan, futbol dünyasında bomba etkisi yaratan ve İtalyanları resmen çileden çıkaran bir olayı masaya yatırıyoruz! FIFA Başkanı Gianni Infantino'dan geldiği iddia edilen "şakalar", şimdiden sosyal medyayı sallamaya başladı bile. Futbolun en tepesindeki isimlerden birinin, köklü futbol kültürüyle bilinen İtalya'ya yönelik bu sözleri, kulislerde büyük yankı uyandırırken, "Bu bir gaf mıydı, yoksa ince bir gönderme mi?" sorularını da beraberinde getirdi. İtalyanların milli gururunu okşamak yerine adeta ters köşeye yatıran bu açıklamaların detayları, spor ve magazin çevrelerinde en çok konuşulan konu haline geldi.

Edinilen bilgilere göre, Infantino'nun katıldığı bir etkinlikte mikrofonlara yansıyan bazı anlarda, İtalya'nın son iki Dünya Kupası'na katılamamasına ve bu durum karşısındaki "aşırı duygusal" tepkilerine gönderme yaptığı konuşuluyor. Özellikle, "İtalyanlar futbolu o kadar çok seviyor ki, kupalar yerine kahveleriyle daha mutlu oluyorlar herhalde, en azından son iki kupada öyle oldu!" gibi espriler yaptığı iddia ediliyor. Bu sözler, zaten Dünya Kupası hasreti çeken ve bu konuda oldukça hassas olan İtalyan kamuoyunda adeta infiale yol açtı. Ülkenin önde gelen spor gazeteleri manşetlerini bu olaya ayırırken, birçok futbol yorumcusu Infantino'nun bu sözlerini "diplomasiden uzak" ve "gereksiz tahrik edici" olarak niteledi.

Peki, kökleri İtalyan-İsviçreli olan bir FIFA Başkanının kendi kökenlerinden gelen bir ülkeye böylesine "sert" bir şaka yapması ne kadar doğru? Bu sözler gerçekten sadece bir espri miydi, yoksa Infantino'nun uzun zamandır İtalya futboluna dair tuttuğu bazı eleştirilerin bir yansıması mı? Dünya futbolunun en üst düzeydeki temsilcisinin bu tür söylemlerle gündeme gelmesi, imajına ne kadar zarar verir? İtalyanların bu duruma vereceği tepkiler daha ne kadar büyüyecek dersiniz? Merak uyandıran bu olayın tüm ayrıntılarını ve perde arkasını konuşmak için sabırsızlanıyoruz.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Infantino'nun sözleri sadece masum bir şaka mıydı, yoksa ciddi bir diplomatik hata mı? Yorumlarda buluşalım!