Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ferzan Ozpetek: İhtiyacımız olduğu anda bizi terk ettiğiniz icin teşekkurler

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
17,274
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Turk asıllı İtalyan yonetmen Ferzan Ozpetek, hızla yayılan ve Cin'den sonra en cok can kaybının yaşandığı İtalya'da yetkililere isyan etti. Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a iğneleyici bir şekilde teşekkur eden Ozpetek durumun ne kadar vahim olduğunu kinayeli bir şekilde anlattı. İtalya’da yaşayan usta yonetmen Ferzan Ozpetek, her gun yuzlerce kişinin corona virusunden hayatını kaybettiği İtalya ile ilgili Instagram hesabından paylaşımlar yapmaya devam ediyor.
Usta yonetmen yaptığı paylaşımlarda yetkililere isyan etti. Avrupa ulkelerinin cumhurbaşkanlarına ve başkanlarına seslenen Ozpetek, İtalya’nın dunya icin onemini tarihten bu yana bircok detayıyla acıklayarak onemini hatırlattı.
[h=2]“İHTİYACIMIZ OLDUĞU ANDA BİZİ TERK ETTİĞİNİZ İCİN TEŞEKKUR EDERİZ”[/h]İtalya’daki salgının kontrolden cıkmasını ve hicbir ulkenin yanlarında durmamasına tepki gosteren Ozpetek şu sozlere yer verdi:
* Sevgili Merkel ve sevgili Macron, tam ihtiyacımız olduğu anda bizi terk ettiğiniz icin teşekkur ederiz. Basit maskeler ve diğer tıbbi cihazları satın alabileceğimizi reddettiğiniz icin teşekkur ederiz.
* Onları satın alabilirdik biliyor munusuz? Bizler İtalyanlarız. Kirli, kabadayı, asi, komik, fakir ve bazen mafyayız… Fakat aynı zamanda sokakları ve okulları inşa eden, kullandığınız alfabeyi oğreten İtalyanlarız!
* Biz İtalyanız, muzelerinizi dolduran eserlerin, ders calışmanızı sağlayan metinlerin yazarlarıyız. Biz İtalyanız, size ve medeniyetinizin dayandığı sanat ve kulturu sunan, insanlığın şimdiye kadar ulaştığı guzelliği, uyum ve dengeyi sizlere sunan biziz.
* Size medeniyeti sunduk ve daha sonra Ortacağ’da tum dunyayı aşağı suruklediniz. Bir kez daha yeniden doğduğumuzda size yine dunya medeniyetini, sanatını, coğrafyasını, ekonomiyi ve eğitimi sunan İtalyanlarız.
ferzan-ozpetek-ihtiyacimiz-oldugu-anda-bizi-terk-ettiginiz-icin-tesekkurler-5e7240396c10e.jpg
[h=2]ABD BAŞKANI DONALD TRUMP VE İNGİLTERE BAŞBAKANI BORIS JOHNSON’A DA SESLENDİ[/h]* Biz, parmesanı, mozarellayı, salamı, ravioliyi, makarnayı, pizzayı, dondurmayı yaratan İtalyanlarız. Fransa’ya şarabın nasıl yapıldığını oğreten İtalyanlarız.
* Ayrıca sayın Trump ve bay Johnson’a da teşekkurler. Yardım etmek yerine once bizi izole ettiğiniz icin teşekkur ederiz. Size hatırlatmak isterim bay Trump: Eğer biz İtalyanlar olmasaydık, şimdi atalarınızın ulkesinde ac kalmış, İtalyanların cesareti olmadan bir patates bile yiyemeyecektiniz.
* Bay Johnson, ulusunuzun, korsanlar tarafınadn saldırıya uğramamak icin gemilerinizde kaldırmanıza izin verdiğimiz bir bayraktan oluştuğunu hatırlıyorum. Cenevre Cumhuriyeti tarafından size verilen San Giorgio Hacı olmadan bu saraylar tarafından kelleniz ucurulurdu. Size navigasyonu oğrettik ve cok iyi oğrendiniz.
* Yarınlar yokmuş gibi elektrik kullandığınızda, televizyon izlerken veya radyo dinlerken ve telefonla birini aradığınızda Meucci’yi duşunun.
ferzan-ozpetek-ihtiyacimiz-oldugu-anda-bizi-terk-ettiginiz-icin-tesekkurler-5e724039b39c3.jpg
Reuters

* Bizler bankaları, universiteleri, perspektifi, mimariyi, takvimi, astrofiziği, muziği ve şarabı icat eden İtalyanlarız.
* İtalya adını duyduğunuzda, ayağa kalkıp başınızı indirmeli ve batı toplumunun kokeninin burada olduğunu bilmelisiniz. Eğer sizden yardım istersek, koşmalısınız. Cunku eğer dunyayı tekrar Ortacağ’a suruklerseniz, medeniyeti tekrar biz canlandırırız.
* Diğer yandan eğer bizimle ilgilenmiyorsanız, lutfen sahip olduğunuz şeylerden zevk alın. Birkac ton demire hayran olun, ve muzeleri ziyaret ettiğinizde lutfen İtalyan eserlerini atlayarak devam edin. Ziyaretinizi hızlı bir şekilde bitirin.
ferzan-ozpetek-ihtiyacimiz-oldugu-anda-bizi-terk-ettiginiz-icin-tesekkurler-5e72403a1224c.jpg
Reuters

* Venedik, Floransa ve Roma’yı taklit eden kumar başkentlerine gitmeye devam edin! Sırtından bıcakladığınız dunyanın en guzel ulkesini ziyaret etmekten kacının. İhtiyac duyduğumuz zamanlarda bize yardımcı olanları ise kollarımız acık bir şekilde karşılayacağız.
* Yunanistan’ı finansal meselelerle yok ettiniz, İtalya icin de aynı şeyi denediniz ancak başarılı olamadınız. Şimdi belki de son darbeyi yapma fırsatı buldunuz, ancak bencilliğinizin korluğunde virusun sınırları olmadığını hesaplayamadınız. Virus herkesi vuracak, seni de!
* Salgını ortadan kaldırmak icin bize yardım ettiyseniz, bugun oluleriniz ve yarınlarınız icin yas tutmamalısınız. Bencilliğiniz, sizin ne kadar kucuk olduğunuzu gosterdi! Teşekkurler!
Son guncelleme: 12:11 - 18.03.2020