Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

FERHAT GÖÇER "SİNAN AKÇIL MEDYA MAYMUNLUĞUNU BIRAKSIN"

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Müzik ve sanat dünyası hakkında önemli açıklamalar yapan Ferhat Göçer, müzisyen Sinan Akçıl'ı topa tuttu.

Ferhat Göçer Radyo Da
Ünlü sanatçı Ferhat Göçer, Kadir Çetin ile Number1 Star’ın konuğu oldu. Ferhat Göçer’in Sinan Akçıl’a tavsiyeleri, Yapay zeka teknolojilerinden Aziz Yıldırım ve Türk futbolunun Avrupa serüvenine, müzik sektöründeki değişen dengelerden usta sanatçı Kayahan’a ve Hayat arkadaşı Ömür Gedik’le ilişkilerine kadar sorulan soruları samimiyetle yanıtladı.

Sinan Akçıl 2024

“Sinan Akçıl Medya Maymunluğunu Bıraksın, Şarkı Yapsın”

Kadir Çetin’in “Sinan Akçıl ile aranızda bir mesafe oldu düğünden sonra barışmadınız mı?” sorusu üzerine
“medya maymunluğu yapmaya başladıktan sonra onu bıraktım. Benim gözümde magazin figüründen öte değil, son zamanlarda onu da yapamıyor gerçi, işin şaklabanlığını bırakıp doğru düzgün şarkı yapması lazım. Etrafındaki hiç kimse söylemiyor mu ya bırak bu işleri doğru düzgün şarkı üret vs diye.” dedi.

Sinan Akcil Ferhat Gocer 2026

Ferhat Göçer, Sinan Akçıl'ı topa tuttu.

"Aynaya Baktığımda Giderek Kayahan’a Benzediğimi Fark Ediyorum"

Müzik yolculuğundaki tecrübelerini ve geçmişte yaşanan polemikleri değerlendiren usta yorumcu, merhum sanatçı Kayahan ile ilgili ilk kez bu kadar açık ve samimi bir itirafta bulundu. Kayahan’ın eski basın danışmanı Bircan Silan ile çalışmaya başladıktan sonra olaylara bakış açısının derin bir dönüşüm geçirdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Aynaya baktığımda ve sektördeki gelişmelere verdiğim tepkileri gördüğümde kendi kendime 'Oğlum sen giderek daha fazla Kayahan'a benzemeye başladın' diyorum. Adam meğer her konuda haklıymış. Tırnağı bile olamayız; bizler bir gün yok olsak da onun bıraktığı unutulmaz eserler bu topraklarda sonsuza dek yaşamaya devam edecek."

Ferhat Göçer2

Yapay Zeka Müzik Sektörü İçin Bir Tehdit Değil, Yardımcı Oyuncudur

Son dönemde sanat dünyasında geniş yankı uyandıran yapay zeka tartışmalarına değinen Ferhat Göçer, Uluslararası Müzik Meslek Birlikleri Federasyonu çatısı altında gerçekleştirdiği uluslararası temaslara atıfta bulundu. İlk başlarda teknolojinin getirdiği değişimlere şüpheyle yaklaştığını ifade eden sanatçı, ABBA grubunun efsanevi üyesi Björn Ulvaeus ile yaptığı görüşmeler sonrasında bakış açısının tamamen değiştiğini söyledi.

"Yapay zeka insanoğlunun yerine geçmemeli. Evdeki bir mutfak robotu gibi yardımcı bir araç ve enstrüman olarak kullanılmalı. Kontrolü elimizden kaçırmadığımız sürece, yapay zeka yeni romantik tarzımızı oluşturmak ve müziğimizi zenginleştirmek için büyük bir fırsattır."

Yapay zeka solistleriyle üretilen ve son zamanda büyük ilgi gören projesi ve “Ta ki Seni Görene Kadar” çalışmasının elde ettiği sektörel ve ticari başarıya da dikkat çeken Göçer, “yapay zeka ile şarkı üretip, bütçelerini tanıtım için tiktok’a yatırıyorlar. Solisti belli olmayan bir demo gibi şarkı ile patlayıp dikkat çektiler ve bu başarıyı ticari zemine taşıdılar. Dinleyiciler konserlerde Ankara Echoes’u sahiplendi. Naçizane tavsiyem onlara, bu tarihi fırsat ve başarıyı harcamasınlar ve sonraki işlere daha iyi hazırlansınlar bu bir ilahi hediyedir.”

Ferhat Göçer (1)

"Müzik Değişiyor, Kuşak Değişimini Kabul Etmek Gerek"

Müzik sektöründeki dinleme alışkanlıklarının ve tarzların hızla dönüştüğüne dikkat çeken Ferhat Göçer, yeni nesil müzik akımları ve rap/trap dünyasının yükselişi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sektörde belirgin bir kuşak değişimi yaşandığını vurgulayan sanatçı, yeni jenerasyonun temsilcilerine destek verdi:

“Trendler değişiyor, müzik farklı bir yere geldi. Zamanın ruhu ve gençlerin beklentileri farklılaşıyor. Bu dönüşüme direnç göstermek yerine anlamak lazım. Blok3 benim yaptığım romantik müziği şu an yeni jenerasyon formunda daha teknolojik sound ile yapıyor. Yeni nesil bu işi kendi dinamikleriyle çok iyi yapıyor. Önemli olan müziğin üretime ve dinleyiciyle bağ kurmaya devam etmesidir."

Müziğin kalıplara sıkıştırılamayacağını ve her dönemin kendi starlarını yarattığını ifade eden Göçer, yeni nesil sanatçıların yakaladığı ivmeyi takdirle karşıladığını ve kendisinin de modern sound’ları takip ederek kendi müziğini güncel tuttuğunu belirtti.

Omur Gedik Ferhat Gocer

Ömür’süz Bir Hayat Düşünemiyorum

Kadir Çetin’in çıkan kedi haberlerinde “Sanki evinizdeki kedilerin fazlalığından dolayı Ferhat Göçer mutsuz gibi haberler çıktı bu konu da ne demek istersin?” Sorusu üzerine;

“Ben hayvanlarımla ve Ömür’le çok mutluyum. 20 yıllık beraberliğimiz Ömür ile gayet keyifli, nefis bir hayatım var. Ömür’süz bir hayat düşünemiyorum. Önceki hayatım diye bir şey yok. Sadece kedilerimiz ve Ömür var benim için. Karşıda o kadar sevgisiz, mutsuz ve canlılığa zulmeden, acımasız ve insanlıktan yoksun insan ya da hayvan diyemediğim bir yaratık güruhu var. Bunlara karşı fazla merhametli şirazeyi kaydırmış insanların dengeyi sağladığını düşünüyorum. O yüzden buna yol vermiş vaziyetteyim. Benim bazen serzenişlerim ortak alanlarda biraz dikkat etme konusunda yani keçiyi de eve almayalım yani , çok tatlı çok güzel ama bazı şeyler olmuyor.

Ferhat Göçer Fenerbahçe De

Fenerbahçe’nin 18 Yıl Sonra Gelen Şampiyonlar Ligi Başarısı ve Türk Takımları

Koyu bir Fenerbahçe taraftarı ve Aziz Yıldırım destekçisi olduğunu vurgulayan Ferhat Göçer “Aziz Yıldırım’ın kampanyasının solistiydim Ali Koç’a kaybettiği sene, en az bende Aziz kadar üzülmüştüm o sene. Avrupa Liginde maça katılması çok iyi bir şey tebrik ediyorum. Galatasaray’ında Şampiyonlar liginde olması sevindirici bir Türk takımı olarak. radikal fanatizme karşıyım.