Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Eski Bulaşıkçı Şirket Patronu Oldu: Çalışanlarına 1 Milyar Sterlin Dağıttı

Magazin

Administratör
s-bbe079666a54e42c56cc3668cd1c639adf47915a.jpg

Arkadaşlar, bu sabah okuduğum bir haberle oturduğum yerde resmen şok geçirdim, o yüzden hemen soluğu burada aldım ki sizinle de paylaşayım, beraber didikleyelim! Düşünsenize, Hollywood filmlerinde bile zor rastlanacak bir senaryo gerçek olmuş: Eski bir bulaşıkçı, tırnaklarıyla kazıya kazıya şirket patronu oluyor ve hikaye burada bitmiyor! Zirveye çıktığında, kendisini o noktalara taşıyan çalışanlarını unutmuyor ve tam 1 MİLYAR Sterlin gibi dudak uçuklatan bir serveti onlara dağıtıyor! Okurken "Yok artık!" demeyen var mı aramızda? Ben hala sindirmeye çalışıyorum bu akıl almaz cömertliği ve vefayı. Bu, masallarda bile zor rastlayacağımız, modern zamanın efsanevi bir hikayesi değil de ne?

Bu inanılmaz yükselişin ardında yatan azmi, kararlılığı ve belki de o ilk günlerdeki hayalleri düşününce insan gerçekten duygulanıyor. Kim bilir, belki de o bulaşıkhanede, "bir gün ben de bu şirketin sahibi olacağım" diye fısıldıyordu kendine. Ve sadece başarmakla kalmıyor, bu başarısını en samimi şekilde, yanındaki insanlarla paylaşıyor. Peki bu devasa cömertliğin ardında sadece vefa mı yatıyor, yoksa iş dünyasının o çetrefilli denkleminde başka motivasyonlar da var mıydı? Çalışanların yaşadığı sevinç çığlıklarını, şaşkınlıklarını ve hayatlarının bir anda nasıl değiştiğini hayal etmeye çalışıyorum. Kimi evini almıştır, kimi hayalindeki işi kurmuştur, kimi çocuğuna geleceğini garanti altına almıştır... Bir milyar sterlin! Dile kolay! Bu hareket sadece şirket içindeki motivasyonu değil, belki de tüm sektördeki patron-çalışan ilişkilerini sorgulatacak cinsten.

Gerçekten de böylesine cömert bir jest, sadece bir iş başarısı hikayesi olmanın ötesine geçip, insanlık dersi niteliği taşıyor. Bize gösteriyor ki en tepedeki güce ulaşmak kadar, o gücü nasıl kullandığımız da önemli. Bu olay, kapitalizmin soğuk yüzüne inat, sıcak ve insancıl bir dokunuş değil mi sizce de? Belki de bu, geleceğin patronlarına bir miras niteliğinde, "unutmayın, siz de bir zamanlar en alttaydınız" mesajı veriyor. Bu hikaye, hayallerin peşinden koşmaya ve insana değer vermeye dair hepimize ilham vermeli.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!