Magazin Editor
Magazin Habercisi
Herkes gibi ben de merakla bekliyorum yeni transferlerin bir arada nasıl oynayacağını. Leandro Trossard sol kanatta beklentilere yanıt verebilecek mi aynı şekilde Ernest Poku sağ kanatta arzu edilen beceriyi sergileyebilecek mi? Fabio Miretti ortanın ortasında, Kassoum Ouattara savunmanın solunda ne yapacak? Dusan Vlahovic, Beşiktaş’taki ‘gol’ kısırlığını sonlandırabilecek mi? ( Yanıtını dün gece sahada verdi) Daha önemlisi teknik direktör Vincenzo Italiano sahaya süreceği ideal kadroyu neleri kriter alarak belirleyecek? Rakibe göre mi kadro oluşturacak yoksa ‘rotasyon’ yanlısı mı olacak? Kimler yedek kulübesi ile özdeşleşecek? Sorular uzar gider ayrıca Beşiktaş, Cuma günü 24.00’e kadar kadrosuna en az bir ‘ecnebi’ futbolcu daha katacak…Çorumspor karşısında beklentilere tam olmasa da büyük oranda yanıt veren bir Beşiktaş izledik. Beşiktaşlı futbolcular bir kez daha topu rakibe kaptırdıkları gibi geri almayı başardı ancak gereksiz ve çok basit pas hataları ile oynadı. Farklı galibiyete karşın görüldü ki Beşiktaş’ın savunması ‘yetersiz’ ve çok ‘acemice’ hatalar yapıyor. Dikkat edilmesi gereken ise gücü ve kadrosu sınırlı Çorumspor’un Beşiktaş orta alanını ve savunmasını çok kolay geçmesi. Öylesine rahat geldiler ve defalarca gol pozisyonuna girdiler ki, izlerken şaşırdık. Zaten Çorumspor attığı iki golle bunu somut olarak gösterdi Beşiktaş’ın teknik kadrosuna. Yeni transfer Kassoum Ouattara savunmanın solunda oynayacaksa yanında Emirhan Topçu’nun yer alması bana göre zorunluluk. Hafta sonu oynanacak Fenerbahçe derbisi bir yana Beşiktaş savunması Avrupa Ligi maçlarında da bu hatalar yinelerse sonucun hiç de iyi olmayacağı gün gibi ortada!..Gardı düşen konuk Çorumspor’u 6-2 gibi farklı skorla yenmek benim açımdan Fenerbahçe derbisi ve Avrupa Ligi maçları öncesi Beşiktaş adına ‘ölçüt’ değil, kusura bakmayın. Beşiktaş iyi yolda burası tartışmasız ancak belirgin hatalar mevcut. Rakibini farklı yenen takım da eleştirilir elbette şayet hataları varsa. Altını çizerek bir kez daha yazayım, Beşiktaş’ın bu savunmayla işi çok ama çok zor…Bireysel eleştiriler eksik kalmasın! Bana göre şu ana kadar Beşiktaş’ın en iyi oyuncusu çıtayı her hafta daha da yükseğe taşıyan Junior Olaitan. Dün gece üç gol atan Dusan Vlahovic’in kalitesini tartışmak da yersiz elbette ama Olaitan ‘mükemmele’ yakın oynuyor daha önemlisi oyunuyla takıma katkı sağlıyor. Yeni olmasa da en iyi transfer; Junior Olaitan…Bir özdeyiş vardır; ‘Eğri oturup doğru konuşmak.’ Yazarken koltuğuma ‘minibüs sürücüsü’ gibi oturabilirim lakin doğruyu yazmak asli görevim. Top ceza alanı içinde Emmanuel Agbadou’nun eline değince konuk Çorumspor’a penaltı yok ancak Alexandre Manuel Penetra Correia’nın koluna çarpınca Beşiktaş lehine karar penaltı. Anlaşılıyor hakemler ‘af’ çıkarıyor Alanyospor maçı sonrası ama Beşiktaş’ın bunu gereksinimi yok. Bu arada Orkun Kökçü’ye kim anımsatır bilmiyorum ama (Önder Özen doğru anlatır kanımca) Beşiktaş’ı, takım kaptan olarak temsil ettiği ona söylenmeli. Paşam sen sıradan bir Anadolu takımının kaptanı değilsin, Beşiktaş’ın kaptanısın. Baba Hakkı’nın Süleyman Seba’nın formasını terlettiği Beşiktaş’ın... Saha içinde ‘mahalle kabadayısı’ olmak istiyorsan yanlış yerdesin! Biz sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severiz… Asena Özkan / T24