Yok Artık! 'Bu İş Tutmaz' Denilen O Fikirler Şimdi Dünyaya Hükmediyor!
Hepimiz zaman zaman "Keşke o zaman alsaydım", "Ne bileyim tutacağını" dediğimiz anlar yaşamışızdır, değil mi? Özellikle de işin içinde para, vizyon ve büyük bir risk varsa... Peki ya koskoca ekonomistlerin, sektör liderlerinin bile burun kıvırdığı, 'bir hayalden ibaret' dediği ama yıllar sonra devleşerek tüm dünyayı avucunun içine alan o fikirler? İşte onlar, bambaşka bir hikaye! Magazin dünyasının en merak uyandıran konularından biri olan bu "tutmaz" denilip de zirveye oturan başarı hikayeleri, aslında geleceği okuma becerimizin ne kadar zayıf olabildiğini, bazen de en büyük potansiyelleri göz ardı ettiğimizi gözler önüne seriyor.
Siz de benim gibi "Acaba hangi fikirler?" diye meraklanıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bir zamanlar sadece 'bir heves' ya da 'kimsenin işine yaramaz' diye görülen, teknolojiye, alışkanlıklara, hatta gündelik hayatın ta kendisine kökten değişim getiren tam 11 efsanevi fikirden bahsediyoruz. Düşünsenize, kimi zaman bir garajda başlayan, kimi zaman sadece deli bir mühendisin hayali olan bu projeler, bugün milyarlarca dolarlık dev şirketlere dönüştü. Kim derdi ki bir gün herkesin cebinde olacak o cihaz, ya da evimizden sipariş vereceğimiz o servis, bir zamanlar sadece 'uçuk bir hayal' olarak görülecekti? Bu hikayeler sadece ticari başarıyı değil, aynı zamanda vizyonun, cesaretin ve inanmanın ne kadar değerli olduğunu da bizlere hatırlatıyor.
Hatta bu fikirlerin bazıları o kadar saçma bulunmuş ki, yatırımcı bulmakta bile zorlanmışlar; kapı kapı dolaşıp reddedilmişler. Ama şimdi hepsi, ders kitaplarına girecek başarı öyküleriyle dolu. Biz de site olarak bu "ekonomik tarihin yanlış çıkan en büyük tahminlerini" mercek altına aldık ve o 11 devleşen fikri sizin için derledik. Hazırlanın, çünkü okurken "vay canına!" diyeceğiniz, belki de "keşke o zaman ben de inansaydım" diye hayıflanacağınız çok şey olacak!
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizin aklınıza gelen, "kesin bu da vardır" dediğiniz bir fikir var mı? Yorumlarda buluşalım!